R-Design пакет за флагманите на Volvo

1235
R-Design пакет за флагманите на Volvo

Компанията Volvo представи нови модификации на фламаните си – седана S90 и комбито V90, които са получили допълнителен спортен пакет R-Design. От стандартните автомобили те се отличават по екстериора и интериора, както и по преработеното окачване.

Седанът и комбито от серия 90 са получили нови предни брони със спойлер и увеличени въздухозаборници, различна решетка на радиатора, ексклузивни 5-спицеви джанти и сребристи корпуси на външните огледала. В салона са поставени спортни кресла, нов волан, специални педали и допълнителни карбонови елементи.

Новият седан S90 бе представен в края на миналата година, а комбито дебютира през февруари 2016. Двата модела са изградени на модулната платформа, която се използва за новото поколение на всъдехода XC90. Автомобилите се предлагат с 2,0-литрови бензинови и дизелови мотори от семейството Drive-E, развиващи между 190 и 320 к.с. Има и хибридна версия с 407 к.с.

Освен допълнителен пакет R-Design флагманите на шведската компания получиха и програма за увеличаване на мощността, разработена от ателието Polestar. Тя се предлага единствено за автомобилите с дизелов мотор с индекс D5. При тях мощността от 235 к.с. е увеличена на 240 к.с. Ускорението от 0 до 100 кч/ч при седана отнема 6,9 секунди, а при комбито – 7 секунди.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com