Редица чужди автомобилни марки продължават да работят в Русия

5244
Редица чужди автомобилни марки продължават да работят в Русия
Снимка: PSMA Rus

Алиансът Stellantis ще продължи да прозвежда автомобили в Русия чрез три от основните си марки - Peugeot, Citroen и Opel , докато все още има достатъчно части. Концернът няма намерение да спира работа в страна заради геополитическата ситуация в страната, обяви в интервю за CNN неговият главен изпълнителен директор Карлос Таварес

„Повечето от нашите доставчици са съсредоточени в Южна Европа и Северна Африка и засегнати проблемите са избегнати досега, но те са възможни заради глобални прекъсвания във веригите за доставки“, обясни Таварес.

Автомобилен производител измисли гениален начин за намаляване на служителите си

Ръководството на алианса Stellantis измисли гениален начин да уволни служителите си във Франция. За целта на работниците се изпращат об...

Таварес добави, че Stellantis ще спазва всички санкции, които могат да повлияят на бизнес-процесите му. В момента алиансът произвежда редица модели в завода на PSMA Rus в Калуга, като той проектиран за 125 000 автомобила годишно. В същото време концернът притежава само 70 процента от предприятието, а останалите 30% са притежание на Mitsubishi притежава останалите 30 процента.

В момента PSMA Rus произвежда седаните от C-сегмент - Peugeot 408 и Citroen C4 Sedan, кросоувърите Mitsubishi Outlander и Pajero Sport, както и товарни ванове, микробуси и компактни ванове под марките Peugeot, Citroen и Opel. Веригите за доставки на повечето други компании, които присъстват на руския пазар.

Дейността си в Русия все още не са прекратили и някои японски компании, сред които са Suzuki, Subaru и Mitsubishi. Корейските марки Hyundai, Kia и Genesis също продължават да произвеждат и доставят нови автомобили за местния пазар.

В същото време големият губещ от ситуацията в страната е групата Renault, която притежава най-големия местен производител АвтоВАЗ. Акциите на френската компания спаднаха с 30% след началото на войната в Украйна, като два от заводите на АвтоВАЗ спряха работа заради прекъсването на доставки на компоненти.

Още марки се отказват от дизела в полза на електромобилите

Популярността на електромобилите набира обороти в цял свят, което обаче не се отнася и за превозните средства, работещи с дизелово гори...

Пазарът в Русия е вторият по важност за Renault Group, като това предизвиква сериозни притеснения сред инвеститорите. През миналата година концернът отчете приходи от 5 млрд евро от дейността си в страната, така че отказът от АвтоВАЗ ще струва доста скъпо на французите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Европа може да наложи мита до 55%, за да ограничи китайския внос на електромобили

Евтините електромобили: Китай е напът да промени картата на световното производство

Електрическа кола блъсна петима души на изложение в Китай (ВИДЕО)

Какво означават цветните ивици и точки върху гумите?

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com