Seat представи купе и хечбек Leon Cupra

43460
Снимки:

Днес Seat представи Seat Leon Cupra и Cupra 280. Двата модела разчитат на 4-цилиндров, 2,0-литров TSI турбо двигател, който генерира страхотните 265 к.с. в Cupra и 280 „коня“в Cupra 280, като и двете версии осигуряват по 350 Нм.

Seat Leon се превърна в практично комби

  Въпреки че очаква премиерата си чак през септември във Франкфурт, новият Seat Leon ST разкри доста от себе си.  Още минал...

Cupra 280 е най-мощният сериен модел на Seat. Той е способен на ускорение до 100 км/ч за 5,7 секунди, когато е екипиран с DSG трансмисия, докато с 6-степенната механична скоростна кутия е по-бавен с 0,1 секунди. Leon Cupra се ускорява за 5,8 сек с DSG трансмисия и за 5,9 сек с механична трансмисия, като и двете версии са електронно ограничени до 250 км/ч. Seat твърди, че средният разход на Leon-ите е 6,4 л/100 км с механичната скоростна кутия, докато на версиите с DSG – 6,7 л/100 км.

 

Преднозадвижваните горещи хечбеци на Seat са оборудвани с механически заключващ се диференциал и електронна система за стабилност, която може да се изключи. Автомобилите са екипирани с DCC системата за контрол на шасито, която предлага режим Cupra, който втвърдява амортисьорите.

Новата Cupra е с 55 кг по-лека от предходния модел. Освен това е и много по-агресивна. Това тя дължи на мощните въздухоотвори, заден дифузьор, двата ауспуха и страхотни 18-цолови алуминиеви джанти. Cupra 280 стъпва върху 19-цолови джанти и може да се поръча с аеро пакет, в който влиза заден спойлер, както и черен екстериор и интериор.

Seat показа хибридния спортист Leon Verde

  Seat разкри своя нов plug-in хибриден прототип Leon Verde по време на специално събитие в Испания.  Базиран на обновения ...

Доставките на модела започват от март месец, като Seat планира да направи Cupra версия на модела ST, която вероятно ще бъде представена по-късно през годината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com