Секретният план на Tesla – компактен SUV, пикап и автобус

2016
Секретният план на Tesla – компактен SUV, пикап и автобус
Снимка: Tesla Motors

В началото на миналата седмица собственикът на Tesla Motors – Илон Мъск, обяви, че съвсем скоро ще разкрие нова част от секретен план за развитието на компанията му. Макар и със закъснение от няколко дни предприемачът съобщи на каква стратегия ще залага производителят на електромобили в близкото бъдеще.

Тя включва създаването на няколко нови модела на Tesla. Сред тях ще бъдат компактен SUV и пикап, както и евентуална разработка на автобус, с който компанията ще може да навлезе в градския транспорт. Предвижда се създаването и на електрически тежкотоварен камион.

Мъск обаче отрече възможноста за скорошна поява на по-евтин модел на марката от Model 3, тъй като според него сега най-важното пред компанията му е до повиши безопасността на предлаганите вече продукти. Босът на Tesla е категоричен, че съвсем скоро всички автомобили на марката ще разполагат със система за автономно управление, която ще действа безотказно. Целта е машините на марката до повишат безопасността си поне 10 пъти в сравнение със сегашните стандарти.

Според Мъск компанията му помежа да предложи различни решения в областа на масовия транспорт, като основата идея е намаляване на габаритите на автобусите и същевременно увеличаване на техния капацитет. В Tesla са готови да предложат ново разпределение на седалките в превозните средства, като ще има места за поставяне на детски и инвалидни колички. Самите автобуси ще получат редица система за автономно придвижване, което ще облекчи трафика.

Шефът на Tesla предлага и възможност, според която собствениците на електромобили на компанията му да печелят от своите коли. Това може да стане след приемането на закони, позволяващи придвижването на превозните средства без в тях да има човек. Така собствениците на електромобили ще могат да ги предоставят на други лица срещу съответния наем, като машините ще се придвижват самостоятелно до клиентите. Мъск е на мнение, че подобна схема предлага огромен потенциал за печалби, тъй като едва 10% от колите се използват от техните собственици през деня.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com