Ще фалира ли Seat?

8397
Ще фалира ли Seat?
Испанската марка трябва да удвои продажбите си.

Всички знаят, че ситуацията в Испания не е много завидна, а по всичко личи, че това се отразява и на местната автомобилна промишленост. По този повод изпълнителният директор на Seat Джеймс Муир коментира, че бъдещето на компанията може да бъде подсигурено само ако испанците успеят да удвоят ежегодните си продажби.

От Seat определено преминават през доста труден период в последно време и според ръководството единственият начин да се подобри това е с удвояване на продажбите. През 2012 година испанската компания доставя 320 000 автомобила. Муир обаче е категоричен, че за да бъде компанията печеливша, ще трябва да продава близо милион коли годишно.

Донякъде надеждите на Seat се подхранват от новия Leon и ако той оправдае очакванията, испанците ще поискат от Volkswagen допълнителна финансова инжекция за бъдещи инвестиции. Слуховете говорят, че Seat работят върху конкурент на Nissan Qashqai, който ще бъде базиран на MQB платформата на VW. Подобно на много други марки, испанците също проучват пазара за евентуално навлизане с компактен и по-голям кросоувър.

Най-новият представител на гамата на Seat е тривратият Leon SC, който бе представен по-рано този месец в Женева. По-късно тази година ще бъде разкрит и комби вариантът ST, докато през 2014 година и трите версии за каросерията ще се появят във версия Cupra.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com