Skoda направи Kodiaq още по-проходим

10543
Skoda направи Kodiaq още по-проходим
Снимка: Skoda

Компанията Skoda представи нова версия на най-големия си кросовър - Kodiaq. Тя е с подобрени всъдеходни качества и е получила добавка Scout към названието си, като се присъединява към модификациите на Superb и Octavia, които имат представители в това семейство. Премиерата на автомобила ще се състои по време на автосалона в Женева, откриващ се в началото на март.

От базовата версия на всъдехода Scout се отличава по допълнителните пластмасови предпазители на предната и задната брони, специалните 19-цолови джанти, тонираните задни стъкла, сивите корпуси на външните огледала, рейлинга на покрива и допълнителната защита на долната част на автомобила.

За тази версия на кросоувъра от Skoda са подготвили 2 бензинови и 2 дизелови двигателя. Бензиновите са 1,4-литров TSI с мощност 150 к.с. и 2,0-литров TSI със 180 к.с. Двата дизела са с обем 2,0 литра, като развиват мощност от 150 и 190 к.с. Машината е оборудвана със система за задвижване на четирите колела с муфа Haldex от пето поколение. Скоростната кутия е роботизирана автоматична.



Клирънсът на Kodiaq Scout е 194 см, а ъгълът на подход към неправностите - 22 градуса. Шофьорът има възможност да промени настройките на основните компоненти, като избира от 6 режима на работа - 5 готови и 1 изцяло по избор на водача. Машината разполага и с адаптивни амортисьори DCC, който се предлагат като опция. Срещу доплащане е налична и система HDC, подпомагаща спускането по наклон.

В оборудването на всъдехода влизат още многофункционален волан, аудиосистема с 8 тонколони, асистент за движение по тежък терен, преден и заден парктроник. Като опции могат да се поръчат система за помощ при маневриране с ремарке, система за следене на мъртвите зони, система от видеокамери за кръгов обзор и др.



Очаква се до няколко месеца Skoda да представи и още една модифкация на Kodiaq. Това ще е спортният вариант RS, който ще получи 2,0-литров дизелов двигател с 2 турбини, развиващ мощност от 240 к.с.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com