Skoda Octavia RS: седан и комби, бензин и дизел

43706
Skoda Octavia RS: седан и комби, бензин и дизел
RS е най-бързата серийна версия на Octavia, правена до момента.

Третата генерация Octavia RS ще дебютира пред публика по време на Фестивала на скоростта в Гудууд. Автомобилът ще се предлага в две модификации – седан и комби, и с два двигателя. Те идват от палитрата на VW Golf (шокирани сте, нали). По-специално, става въпрос за Golf GTI 2,0 TSI (220 к.с.), който ще осигурява 248 км/ч максимална скорост и ускорение до 100 км/ч за 6,8 секунди. Другият двигател е взет от Golf GTD - 2,0 TDI (184 к.с.), който ще ускорява Octavia RS до 100 км/ч за 8,1 секунди, а максималната скорост е 230 км/ч.

 

Skoda освежиха своя Superb

Чехите от Skoda разкриха първи снимки и детайли за фейслифта на Superb в навечерието на официалния му дебют на предстоящото автомобилно...

И двата агрегата ще се куплират с 6-степенна механична скоростна кутия стандартно, докато като опция ще се предлага и 6-степенна DSG трансмисия с двоен съединител. Другите стандартни характеристики на автомобила включват спортно окачване за преднозадвижваната RS, електронен XDS диференциал, „прогресивно“ кормилно управление, start-stop и Brake Energy Regeneration.

 

По отношение на екстериора, промените спрямо стандартната версия са ясно откроими: променена радиаторна решетка, нови предна и задна брони, черен заден дифузьор, хромирани ауспуси, заден спойлер, LED и би-ксенонови светлини. В интериора Octavia RS е с променен приборен панел, облицовани с кожа волан и спортни седалки, стоманени педали и познатото RS лого.

На европейския пазар Skoda Octavia RS ще се появи през юли.

Skoda Rapid: Интелигентното решение (тест драйв)

С изцяло нов дизайн, много добро пътно поведение, супер просторен интериор и огромен багажник, Skoda Rapid изпъква пред конкурентите. Д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com