Skoda подготвя третия си нов кросоувър

4779
Skoda подготвя третия си нов кросоувър
Снимка: Skoda

Чешкият производител Skoda ще попълни гамата си от всъдеходни модели с още един кросоувър след Kodiaq и Karoq. Това ще бъде най-компактният автомобил на марката в този клас, като основната му цел е да се конкурира с бестселъра в този сегмент Nissan Juke.

Кросоувърът ще бъде изграден на платформата MQB A0, която концернът Volkswagen използва за два подобни автомобила - Seat Arona и Volkswagen T-Roc. Според информация на изданието Autocar, което се позовава на свои източници, моделът на Skoda ще бъде малко по-голям от събратята си, като целта е той да се отличава.

Skoda направи Kodiaq още по-проходим

Компанията Skoda представи нова версия на най-големия си кросовър - Kodiaq. Тя е с подобрени всъдеходни качества и е получила добавка S...

Машината ще следва фирмения дизайн, но ще се различава до голяма степен от Kodiaq и Karoq. Чехите планират да позиционират компактния кросоувър като част от семейството Rapid, чието ново поколение ще бъде напълно преобразено и ще се появи на пазара през 2019 г.

Технически детайли за автомобила липсват, но се очаква той да бъде единствено със задвижване на предната ос, тоест система 4х4 няма да се предлага. Гамата двигатели ще се състои най-вече от бензинови и дизелови турбомотори с 3 цилиндъра. Така всъдеходният характер на модела ще се подчертава от допълнителни защитни елементи по каросерията.

В компанията работят и върху още един SUV-модел. Това ще е спортна модификация на Kodiaq, която ще получи добавка RS към името си и ще излезе на пазара още в средата на 2018 г. Голямата изненада при нея ще бъде изборът на дизелов двигател, като целта е постигане на висок въртящ момент.

Чехите вече предлагат подобна версия на един от моделите си – Octavia RS, която също разчита на дизелов мотор със 190 к.с. Най-вероятно за Kodiaq RS двигателят ще бъде същият, като не се изключва мощността му да премине 200 к.с. Модификацията ще получи и специални настройки на шасито, както и допълнителни елементи по каросерията.

Новата Skoda Karoq излиза с избор от 5 мотора

Компанията Skoda официално представи своя последен модел – компактния кросоувър Karoq. Очакваше се той да замени Yeti в гамата на...

В Skoda подготвят и още една версия на Kodaiq – крос-купе в стила на BMW X4, като тя ще бъде насочена изключително към пазара в Китай. Засега няма яснота дали тя ще се предлага поне в някои европейски държави.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com