Skoda представи електрическото си бъдеще

5859
Skoda представи електрическото си бъдеще
Снимка: Skoda

Skoda е един от производителите, които вървят с леко изоставане по пътя на електрификацията, но това ще се промени сериозно през следващите 2-3 години. И първата стъпка в тази посока е електрическият кросоувър Vision 7S, като засега той е само концепция, подсказващо какво да очакваме в тази посока. Той обаче ще се превърне в сериен модел с впечатляващи технически характеристики.

Моделът е много важен за Skoda, защото той не само е представлява предвестник на големия електрически кросоувър на марката, но и показва новата корпоративна идентичност на компанията от Млада Болеслав. Освен това, той е и първият модел на марката, върху който се поставя новата и променена емблема на чешкия производител.

Skoda Kodiaq претърпя сериозна промяна

През 2016 година компанията Skoda представи първия си кросоувър, който получи името Kodiaq. Сега идва времето за неговото първо сериозн...

Подобно на други компании, в Skoda също преминават към двуизмерна версия на традиционната си емблема. Логото е с нов шрифт, като отметката вече е интегрирана в буквата S. Фирмените цветове са два нюанса на зеленото - Emerald и Electric Green, като логото ще дебютира при сериен модел на марката едва догодина.

Ясно се вижда и основната характеристика на новата фирмена идентичност на Skoda. Това са бъдат Т-образните фарове и задните светлини, които са на двойки и са са разположени вертикално една върху друга. Различен е и дизайнът на предната част, който е характерен за електромобилите заради липсата на решетка на радиатора.

Размерите на Skoda Vision 7S са дължина от 5016 мм, широчина - 1940 мм и височина - 1888 мм. Разстоянието между предната и задната оси достига 3075 мм, пътният просвет е 242 мм, а джантите на концепта са 22-цолови. Така това е най-големият автомобил на Skoda в цялата история на марката.

В основата на новия модел е модулната платформа MEB на концерна Volkswagen, но все още липсват някои от основните технически подробности за електромобила. Все пак се знае, че Vision 7S разполага със задвижване на всички колела, а батерията с капацитет 89 кВт/ч осигурява пробег от 600 км с едно зареждане.

Skoda представи първия си сериен SUV на ток

Първият сериен електомобил на модулната платформа MEB е хечбекът Volkswagen ID.3, но правото да предложи кросоувър на нея се падна на к...

Салонът е със 7 места, като те са разпределени на три реда. Седалките за възрастни са 6 на брой, а седмата е за дете. Тя е поставена зад седалките на първия ред, като е с гръб по посока на движението. Подобно решение се дължи на факта, че това е най-безопасното място в колата.

Пред шофьора е разположен 8,8-инчов екран на приборния панел и 14,6-инчов дисплей на медийната система, Компактният волан има необичайни вертикални спици, но те не пречат да гледате инструментите - дисплеят е разположен над ръба, както при модели на Peugeot.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Holiday Mobile: Лидерът на Camping & Caravaning Expo 2024 ни очарова за пореден път

4 мита за бензина, в които мнозина все още вярват

Продажбите на нови автомобили в ЕС падат

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com