Skoda превърна Fabia в рали-автомобил

4296
Skoda превърна Fabia в рали-автомобил
Снимка: Skoda

Компанията Skoda представи рали хечбека Fabia RS Rally2. Той е построен на базата на четвъртото поколение серийната Fabia, но технически няма много общо с нея. Автомобилът е оборудван с 1,6-литров тубомотор, задвижване на всички колела с диференциали на напречната ос, както и с предпазна клетка, която отне 35,8 метра стоманени тръби от хром-молибден. Благодарение на оптимизацията на аеродинамиката, Fabia RS Rally2 може да генерира два пъти повече притискаща сила от своя предшественик.

Хечбекът Skoda Fabia RS Rally2 само изглежда като „цивилен“ модел, въпреки че технически няма много общо с него. Рал- автомобилът е базиран на серийното шаси на Fabia, но има по-твърди подпори MacPherson, удължени амортисьори с намалено вътрешно триене и наистина е променена цялата кинематика на окачването.

Škoda Transportation представи новия дизелов автобус Škoda D‘CITY

Групата Škoda Transportation представи нов автобус, който става част от градското предложение на компанията. Деветметровият авто...

Ролбарът за безопасност е от заварена 35,8 метрова хром-молибденова тръба, а панелите на вратите са изработени от композитни материали с 5 слоя слоя въглеродни влакна и един от кевлар, между които има енергопоглъщащ материал от пяна.

Външно рали-колата се различава от „гражданската“ Fabia по удължените предни и задни калници, допълнителните въздухозаборници - включително на покрива, както и по удължен спойлер с крайни пластини и капака на двигателя. Новият бодикит осигурява двойно по-голяма притискаща сила от тази на предшественик, подобрява управлението и подобрява стабилността при завиване при високи скорости.

Състезателната версия получава два комплекта спирачки за състезания по асфалт и чакъл. Те се различават по размера на джантите (355/300 мм и 300/300 мм) и са съвместими само с определени размери на колелата. В първия случай те са 18-цолови, във втория - 15-цолови. Резервоарът за гориво на хечбека е с обем 82,5 литра и е покрит с карбоново-кевларен корпус.

Между другото, през сезона на Световния рали шампионат на FIA през 2022 г. всички участници ще зареждат гориво с екологично чист бензин, получен от смес от органични отпадъци и синтетично гориво.

Новата Skoda Fabia ще е само бензинова

Електрификацията постепенно става основна част от днешната автомобилна индустрия. Повечето производители вече предлагат както модели са...

Специално за този автомобил подразделението Skoda Motorsport разработи нов 1,6-литров турбодвигател, базиран на серийния 2.0 TFSI от семейството EA888. Мощността му е 289 к.с. и 430 Нм въртящ момент. Трансмисията 5-степенна „секвенциална“ скоростна кутия с хидравлични задвижващи механизми, механичен стартов съединител и съкратени предавателни числа.

И на двете оси има напречни диференциали с блокажи, плюс има разделителен съединител, активиран от „ръчна спирачка“. От динамичните характеристики на Fabia RS Rally2 е известна само максималната скорост на автомобила - 200 километра в час.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Holiday Mobile: Лидерът на Camping & Caravaning Expo 2024 ни очарова за пореден път

4 мита за бензина, в които мнозина все още вярват

Продажбите на нови автомобили в ЕС падат

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com