Skoda продаде 1,5 млн. автомобила в Китай

9056
Skoda продаде 1,5 млн. автомобила в Китай

Постижението идва на фона на ръст от 5,8% на продажбите в Китай за първите шест месеца на годината, а ръстът трябва да продължи, след като през есента ще започне продажбата на Superb.

След като стъпи на китайския пазар през 2007 г., производителят от Млада Болеслав достигна кота 1,5 млн. продажби на най-големия автомобилен пазар. Това изглежда нищожно на фона на плановете на Skoda, които предвиждат в следващите няколко години продажбите на марката в Китай да се равняват на 500 000 годишно. Това ще стане с лансирането на нови модели на най-големия пазар за чешката компания. През април там бе лансирана Fabia, а през есента ще започнат продажбите и на Suрerb.

През миналата година Skoda успя да пласира 281 400 автомобила в Китай. Това се равнява на почти ¼ от общите продажби на марката за 2014 г. През първата половина на тази година, Skoda продаде 138 300 коли на китайския пазар – ръст от 5,8% в сравнение със същия период на 2014 г. Китай е най-големият пазар на Skoda от 2010 г.

Skoda Superb 1,4 TSI: Ренесансът в своя апогей (тест драйв)

Кацаме на летището във Флоренция, където красиви хостеси ми подават два листа. На двата листа, двустранно и с много дребен шрифт, са из...

Като част от международната си стратегия за увеличаване на продажбите, Skoda увеличи гамата си на 6 модела местно производство (благодарение на партньорстовото си с Volkswagen Group China и Shanghai Volkswagen). Гамата включва Fabia, Rapid, Rapid Spaceback, Octavia, Yeti и Superb.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com