Смъртта на известен актьор вкара 1,1 млн. автомобила в сервизите

2221
Смъртта на известен актьор вкара 1,1 млн. автомобила в сервизите

Автоконцернът Fiat Chrysler Automobiles (FCA) бе принуден спешно да изтегли в сервизите си 1,1 млн. автомобили с неизправна автоматична скоростна кутия, след като един от тях стана причина за смъртта на холивудския актьор Антон Йелчин, съобщава Automotive News.

Една от звездите на сериала „Стар трек” бе открит мъртъв пред дома си от негов приятел преди няколко дни. Оказва се, че 27-годишният актьор е бил премазан от автомобила си Jeep Grand Cherokee, произведен през 2015 г. Машината потеглила сама и притиснала Йелчин към входната врата на дома му, което се оказало фатално.

Още през април тази година FCA обяви, че ще изтегли в сервизите огромен брой автомобили, които имат проблем с автоматичната си скоростна кутия. Вследствие на него машината може да потегли сама, въпреки че селекторът е поставен в позиция за паркиране. Открити са общо 41 случая, при които са пострадали хора, 212 пътни произшествия и 308 инцидента с увредено имущество.

Трагедията с 27-годишния Йелчин обаче е първата, при която загива човек заради проблемната скоростна кутия. Полицията в Лос Анжелис продължава да разследва трагичния инцидент, но Националната агенция за безопасност на пътното движение в САЩ (NHTSA) вече обяви, че смъртта на актьора най-вероятно е причинена от фабричен дефект и затова автомобилите с подобна скоростна кутия трябва незабавно да бъдат изтеглени и подложени на проверка.

От ръководството на Fiat Chrysler заявиха, че подобни изводи са прибързани. Както и че концернът е започнал да работи по отстраняване на проблема няколко дни преди инцидента с Йелчин. Тогава 2400 представителства на FCA са получили нов софтуер, които да бъде поставен на проблемните автомобили. Освен Jeep Grand Cherokee, моделна година 2015, в сервизите ще бъдт привикани и Dodge Charger и Chrysler 300, произведени през 2012-2014 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com