Тези грешки водят до увеличаване на разхода на гориво през зимата

2254
Тези грешки водят до увеличаване на разхода на гориво през зимата
Снимка: Livejournal

Факт е, че в студеното време – най-вече през зимните месеци, автомобилите харчат повече гориво. И това не прави особено впечатление на техните собственици, тъй като те са свикнали. Как обаче може да бъде намален този разход, дори когато навън температурите са около нулата?

На първо място, редица експерти съветват да се намали времето загряване на двигателя при ниски температури. Сега много шофьори оставят автомобила да се затопли поне 5 минути, а понякога и повече, което е напълно ненужно. Достатъчни са 2-3 минути, за да може двигателят да се „събуди“. След това обаче, поне в продължение на 4-5 км трябва да се кара с ниска скорост, което ще помогне за мотора да достигне работна температура.

Как да загреете механична скоростна кутия?

Вероятно мнозина знаят как трябва да се загрява автоматичната скоростна кутия, особено когато навън вече е студено. Малцина обаче са на...

Друго нещо, което всеки шофьор трябва да направи през зимните месеци, е да разчисти автомобила си от снега по покрива и капака. Трябва да се знае, че аеродинамиката страда, тъй като така се увеличава съпротивлението на въздуха и в резултат на това се повишава и разходът на гориво. Затова и почистването на колата е задължително. Да не говорим, че оставеният сняг може да бъде опасен, ако по време на движение падне върху предното стъкло и така попречи на видимостта пред водача.

Задължително в студеното време трябва да се провери и налягането в гумите – нещо, което мнозина шофьори пренебрегват. Това обаче също оказва влияние върху разхода на гориво. Налягането задължително трябва да варира в рамките на препоръките на производителя. През зимата налягането в гумите намалява, а с това се увеличава съпротивлението по време на движение и разходът на гориво расте. „

През зимните месеци може да се помисли и за автомобилно одеяло, което се продава в специализираните магазини. То е подходящо за места, където е много студено – в планински райони, например. Одеялото е чудесно решение, когато автомобилът остава паркиран на едно място за кратък период от време. В тези случаи ще са нужни много по-малко усилия за повторно загряване на двигателя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Кога включването на круиз-контрол е опасно за водача?

Колко станции за зареждане са необходими в Европа?

Европа може да наложи мита до 55%, за да ограничи китайския внос на електромобили

Евтините електромобили: Китай е напът да промени картата на световното производство

Електрическа кола блъсна петима души на изложение в Китай (ВИДЕО)

Какво означават цветните ивици и точки върху гумите?

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com