Toyota Mirai е иновация на десетилетието

8252
Toyota Mirai е иновация на десетилетието

Немският Център за Автомобилен Мениджмънт (CAM) посочи 100-те най-значителни автомобилни иновации; Сравнението между над 8000 иновации в автомобилната индустрия за последното десетилетие отреди на водородния автомобил първа позиция; трети в класацията Toyota Prius Plug-in Hybrid.

Toyota Mirai е най-впечатляващата иновация на отминаващото десетилетие: автомобилът с горивна клетка оглави класацията на Немския Център за Автомобилен Мениджмънт (CAM) за 100-те най-значителни иновации в автомобилното инженерство.

Бъдещето Toyota Mirai стъпи в Европа

Prius означава „преди останалите“ – предшественик на новата ера с електрическо задвижване. Вчера първите бройки от To...

С първите доставки към европейски клиенти, стартиращи през идните седмици в Германия, Дания и Великобритания, задвижваният от водород седан с нулеви емисии предшества нова ера в познатия за нас автомобилен свят.

За да изготвят класацията, екипът на CAM, базиран в Бергиш Гладбах и ръководен от Проф. Д-р Стефан Братцел, е провел детайлен анализ на над 8000 иновации в периода 2005 – 2015. Те са били оценени според тяхната релевантност към пазара и индустрията, както и според степента на иновация.

Победител е първият в света автомобил с горивна клетка за масово производство и употреба. Горивната клетка трансформира водорода в електрическа енергия, която захранва електрически двигател с мощност 114 кВ/155 к.с. Автомобилите с горивна клетка (FCV) не генерират вредни емисии, а единственият отпадъчен продукт е вода. Те са лесни за употреба също както конвенционалните автомобили и предлагат дълъг обсег на действие благодарение на големия пробег и краткото време за зареждане, измерими с тези на стандартните автомобили.

Друг победител в проучването на CAM е още един първи по рода си продукт: първият в света хибриден plug-in автомобил за масово производство, който може да бъде зареждан от обществена електрическа мрежа и в допълнение на 5.2 кВ/ч електрическа енергия изразходва само 2,1 л/100 км бензин, което означава 49 г/км CO2 емисии. В класирането на 100-те най-значителни иновации, тази е на трето място.

Toyota продаде 8 млн. хибрида

Председателя на борда на Toyota, Текеши Учиямада, обича да разказва историята за това как той и целият му екип не са успели да подкарат...

Ето и останалите призьори в красацията (http://www.autoflotte.de/fm/3478/CAM_Automotive_Innovations_2015_Top10.jpg)

  1. Toyota Mirai
  2. Tesla Model S (електромотор)
  3. Toyota Prius
  4. DISTRONIC PLUS (Daimler)
  5. VW XL1
  6. Emergency Assist (VW)
  7. Паркинг асистентът на BMW Серия 7
  8. Porsche 918 Spyder
  9. Mercedes-Benz S300 Bluetec Hybrid

10.  BMW i3 (каросерията)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com