Toyota плати близо $1 млрд. за спонсорство на две Олимпиади

9513
Toyota плати близо $1 млрд. за спонсорство на две Олимпиади

След като се раздели с Tesla на Елон Муск и пое по различен път за предлагане на алтернативни технологии за бъдещето, Toyota си осигури рекламното присъствие по време на Олимпийските игри в Токио през 2020 г. Рекламата ще бъде насочена към Toyota Mirai.

Toyota ще използва Олимпийските игри през 2020 г. като сцена за реклама на водоровната инфраструктура за зареждане на автомобили. Toyota реши да заложи именно на водородните автомобили, макар че критиките на закъсняха и Елон Муск нарече това решение „fool-cell“ (игра на думи с fuel-cell).

Това едва ли е повлияло на някого в Toyota, още повече, че миналият петък компанията подписа официален договор за световно спонсорство на Игрите през 2020 г.

Toyota остава №1 в света с 10,23 млн. продажби

По-рано този месец излязоха индикации, Volkswagen е успял да изпревари Toyota по продажби с реализираните 10,14 млн. автомобила. Но явн...

Според Associated Press, Toyota ще плати $835 млн., за да се присъедини към ТОР на Международния олимпийски комитет. Статутът на олимпийски партньор позволява използването на Олимпийските кръгове като сцена за реклама на продуктите на Toyota, като дава изключителни маркетингови права за целия свят.

Сделката влиза в сила ведната и ще продължи до 2024 г. С този ход Toyota си осигурява и покритието и на Зимната Олимпиада в Южна Корея през 2018 г.

Между 2015 и 2020 г. в Токио ще бъдат изградени 35 водородни станции за зареждане на автомобили. Общината ще похарчи $385 млн. под формата на субсидии за автомобили с водородни клетки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com