Toyota ще връща пари на клиенти

2490
Toyota ще връща пари на клиенти
Снимка: Toyota

От началото на пандемията от COVID-19, когато хората се втурнаха да купуват устройства, с които да работят разстояние, именно автомобилният производител понесе най-големия удар. Причината е, че всички тези устройство за дистанционна работа – компютри, лаптопи и таблети, съдържат много чипове, които са необходими и за автомобилната индустрия. Тя обаче остана назад и чакането за нов автомобил вече отнема дори повече от година.

Проблемите с производството доведоха дотам, че някои големи компании дори не успяват да направят вече поръчани им от клиентите автомобили, за които дори е платено капаро. И сега те трябва да връщат пари, които най-вероятно вече са похарчени. В такава ситуация попадна и най-големият производител на света – корпорацията Toyota.

Toyota изпревари Volkswagen по глобални продажби

Корпорацията Toyota Motor е успяла да стане световен лидер в продажбите на автомобили за периода януари-април. Според Bloomberg, японск...

Заради новите, по-строги мерки срещу COVID, в Китай бяха въведени допълнителни ограничения и фабриките за производство на автомобилни компоненти бяха принудени да спрат работа напълно. Съответно доставката на тези основни детайли беше прекратено, като това засегна най-вече Toyota, която няма да може да произведе планираните бройки от кросоувъра си Harrier.

В резултат на това клиентите, които вече са платили за модела Toyota, сега получават парите си обратно. Според японската компания, кризата с полупроводниковите чипове ще приключи най-рано през есента. И едва след като това стане, тя ще започне да приема нови поръчки за Harrier.

Самият модел се радва на огромен интерес особено на пазара в Япония, където от началото на годината са продадени близо 80 000 бройки. Второто поколение на кросоувъра дебютира през пролетта на 2020 г., като от самото началото Toyota има проблеми с производството му, но сега за първия път компания не успява да се справи с поръчките.

По-рано японците спряха приемането на заявки за двата си флагмански SUV - Land Cruiser и Lexus LX. При тях положението е още по-тежко, защото последните поръчки, приети за тях, ще може да бъдат изпълнени едва след 4 години.

Чакането за нов автомобил може да продължи до 4 години

Недостигът на електронни компоненти и пандемия от Ковид-19 създадоха доста проблеми на автомобилните производители през последната годи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Ford предложи конкурент на Tesla Model Y в Европа

Всички победители в конкурса „Световен автомобил на годината" се оказаха електрически

Защо е опасно да се зарежда автомобил с включен двигател

5 автомобилни компании отказаха да спасят застрашен от фалит производител

Популярна автомобилна компания произведе своя последен дизелов автомобил

Руски производител регистрира търговското име „Волга“

3 неща, които са забранени при поставянето на летни гуми

Audi пенсионира суперколата си

За първи път от 20 години в света има нов лидер по продажби

Вижте как се произвеждат колите на Tesla (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com