Volkswagen ще представи 6 модела през 2017 г.

4103
Volkswagen ще представи 6 модела през 2017 г.
Снимка: Volkswagen

Компанията Volkswagen ще представи 6 нови модела през 2017 г. Това съобщи представител на германския автомобилен производител пред Autonews. Той не пожела да разкри подробности, но все пак изданието разкри какво ще предложи Volkswagen на клиентите си до края на годината.

Най-очакваната премиера е на третото поколение на всъдехода Touareg, който ще бъде представен по време на автосалона във Франкфурт през септемри. За автомобила се знае, че е построен на направената от алуминий и стомана платформа MLB Evo, която е в основата на втората генерация на Audi Q7, както и на най-бързия сериен всъдеход на планетата - Bentley Bentayga.

Концернът Volkswagen показа електрическото си бъдеще

Най-големият автомобилен производител в света – Volkswagen Group, предприе доста необичаен ход, като на автосалона в Шанхай предс...

Новият Touareg ще порасне на размери и ще получи напълно нов външен вид. В оборудването на всъдехода ще бъде включен нов мултимедиен комплекс с възможност за управление с жестове и гласови команди, а също така и адаптивен круиз-контрол с функция за пълно спиране и автоматично тръгване при придвижване в задръствания.

Гамата двигателя ще бъде представена от усъвършенстван 3,0-литров дизел V6 с мощност 270 к.с., както и с бензинов V6 със същия обем, но развиващ 340 к.с. На по-късен етап ще излезе и хибридна модификация, в която одсновна роля ще играе бензинов 2,0-литров турбомотор с 4 цилиндъра.

Заедно с Touareg на автосалона във Франкфурт ще дебютира и шестото поколение на хечбека Polo. Той е изграден на платформата MQB A0, благодарение на което ще бъде по-лек, а салонът му – по-вместителен. За модела е предвиден изцяло цифров приборен панел, а също така и информационно-развлекателна система с поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto.

Представителят на компанията разкри още, че до 2020 г. Volkswagen ще представя по 2 изцяло нови модела ежегодно. Догодина ще излязат два седана, а прези 2019 и 2020 г. – общо 4 кросоувъра. Освен това германците подготвят и 5-местна версия на дебютиралия в края на миналата година голям всъдеход Atlas (Teramont), който се продава в Китай и САЩ, но само във вариант с 3 реда седалки.

Volkswagen се отказва от дизела при Golf и Polo

Съвсем скоро дизеловите модификации на компактните модели на Volkswagen могат да отизат в миналото, като техните места ще бъдат заети о...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Holiday Mobile: Лидерът на Camping & Caravaning Expo 2024 ни очарова за пореден път

4 мита за бензина, в които мнозина все още вярват

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com