Volvo придоби 100% от тунера Polestar

9004
Volvo придоби 100% от тунера Polestar

Тунинг компанията Polestar досега се занимаваше с преработка на различни модели Volvo, но сега, след като вече е 100% собственост на Volvo, Polestar ще се превърне в нова специална серия за шведите. Тунинг компанията ще използва и новата twin-engine технология на компанията-майка при разработването на следващото си поколение спортни автомобили.

През тази година в световен мащаб се очаква Volvo да продаде около 750 бройки V60 и S60 Polestar. В краткосрочен план компанията планира до удвои продажбите си и да достигне ниво около 1500 автомобила на година.

Volvo XC90 D5: Скандинавска елитарност (тест драйв)

В класа на луксозните SUV модели е претъпкано, конкуренцията е убийствена, а предложенията – кое от кое по-по-по-добро. Но дори и...

 

Взаимоотношенията между Volvo и Polestar датират от 1996 г., когато започват да работят заедно в моторния спорт, като през последните години засилиха партньорството си, за да създадат автомобили, които са удобни за шофиране и гарантират висока мощност и изключително поведение на пътя.

Марката е добре позната на международния тунинг пазар, благодарение на Polestar брандираните Volvo автомобили. Сега Volvo ще може да дооборудва и предлага китове на вече продадени автомобили.

Повече подробности по сделката между двете компании не се съобщават. Известно е обаче, че всички служители на Polestar ще запазят работните си места. Състезателният отбор на Polestar ще остане под управлението на вече бившия собственик Кристиян Дал.

Volvo представи виждането си за супер луксозен интериор

На автомобилния салон в Шанхай Volvo Cars разкри нова концепция, която издига лукса в интериора на представителните автомобилите до нов...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com