Volvo се отказа напълно от чистите двигатели с вътрешно горене

5778
Volvo се отказа напълно от чистите двигатели с вътрешно горене
Снимка: Volvo

Повечето автомобилни производители са се ангажирали със стратегия за електрификация, но при повечето от тях това включва дългосрочни планове, обхващащи десетилетие или повече. Шведската компания Volvo определено не иска да чака толкова дълго и вече е готова да стане първият производител в света, който премахва използването на „чисти“ двигатели с вътрешно горене от гамата си.

Това означава, че всеки нов автомобил на марката, моделна година 2023, ще се предлага в хибриден или изцяло електрически вариант. Към момента в гамата на Volvo влизат два електромобила XC40 Recharge и C40 Recharge, докато всички останали модели, с изключение на всъдеходното комби V90 Cross Country, се предлагат с хибридно задвижване.

Целта пред скандинавския производител е до края десетилетието да започне да произвежда и предлага само електрически превозни средства. А през 2040 година Volvo трябва да се превърне и в карбоново неутрална компания, тоест за производството на нови автомобили ще се използва само енергия от възобновяеми източници.

В допълнение към съобщението за електрификация, от Volvo обявиха, че повечето превозни средства на марката ще получат нови цветове и дизайн на колелата, както различни решения за интериора, включително такива, за които няма да се използва естествена кожа. За моделите S60, V60 и V60 Cross Country се предвиждат по-значителни промени, като нова решетка и задна броня, докато XC40 и XC40 Recharge са актуализирани с нови безрамкови решетки и LED фарове, за да съответстват на новото C40.

Volvo XC40 Recharge официално стъпи на българска земя

Шведският производител Volvo отдана обяви амбициозните си цели по отношение на електрификацията на моделната си гама и първия модел, за...

Едновременно с това, от 2023 г. всички модели на марката ще се предлагат с вграден Google още в базовото си оборудване. Представител на Volvo посочи, че това ще „предложи безпроблемен преход между дигитален живот у дома и по телефона, внасяйки цифров живот на клиентите и много по-голяма персонализация директно в техните автомобили“. Наличието на вграден Google означава, че моделите ще получат свободен достъп до Google Assistant за гласово управление, Google Maps за навигация и Google Play за приложения.

Системата вече е стандартна за моделите C40 Recharge и XC40 Recharge, XC60, S90 и V90 Cross Country. Всички автомобили на Volvo вече ще се предлагат с актуализации по въздуха, за да може собственикът да получава всички нови софтуерни подобрения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com