VW вади най-мощния Golf на Вьортерзее

3787
VW вади най-мощния Golf на Вьортерзее

Golf GTI Clubsport S ще цеди 310 к.с. и ще атакува „Нюрбургринг“, за да счупи рекорда на Civic Type R.

Volkswagen обяви планове да извади специална серия на Golf GTI Clubsport следващата седмица, когато ще се проведе 35-ото тунинг изложение във Вьортерзее.

Ето го първото ревю на VW Golf GTI Clubsport (видео)

В днешно време и трудно да намериш добри думи за Volkswagen, а този лош имидж си навлякоха самите мениджъри на концерна. Но Golf GTI Cl...

Той бе хванат преди няколко дни, а VW го определя като „най-мощният сериен Golf до днес.” А това означава, че със своето предно предаване и 310 к.с. Clubsport S е по-мощен от Golf R с неговите 300 к.с. и 4х4 задвижване.

 

Освен мощността, VW разкрива, че моделът е настроен за „Нюрбургринг“ с помощта на пилоти. А това вероятно означава, че се подготвя атака на рекорда на „Зеления ад“ за най-бърз хечбек (FWD). Той се държи от Honda Civic Type R, която завъртя Ринга за 7:50,63 мин., детронирайки дотогавашния рекордьор Renault Megane RS 275 Trophy-R, срещу чието име стои 7:54,36 мин. Всичко това означава, че VW ще се опита да слезе под границата от 7:50 мин. за обиколка.

VW Golf GTI Clubsport впряга 265 к.с.

Volkswagen Golf GTI Clubsport премина от измерението на концепциите в измерението на серийните автомобили. За щастие на милионите фенов...

По повод 40-тата годишнина на Golf GTI.

Макар VW да нарича своята нова бегачка сериен модел, той няма да е постоянен член на Golf GTI семейството, тъй като от него ще бъдат произведени 5000 бройки.

Официалното представяне на модела ще се състои на 4 май на бреговете на езерото Вьортерзее, където годишно се събират всички марки под шапката на VW. В продажба моделът ще влезе през есента на тази година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com