За добро или за лошо Toyota GT86 ще стане на седан

35627
За добро или за лошо Toyota GT86 ще стане на седан

Автомобилното изложение в Дубай започва утре, а от официалната Facebook страница на шоуто обявиха, че Toyota е подготвила много интересна премиера. Най-сетне ще видим седан версия на спортния GT 86.

В последно време доста се говори за подобен четириврат модел, а сега вече е сигурно, че по време на шоуто в арабското емирство ще видим такъв прототип. Що се отнася до последващия сериен модел, той вероятно ще се появи през 2014 или 2015 година.  

От това, което е известно до момента, седанът ще използва същата платформа като стандартния модел, но междуколесната база ще бъде удължена със 100 мм, така че да се осигури достатъчно пространство за седящите отзад. Под предния капак ще се крие познатият 2-литров четирицилиндров двигател с мощност от 200 к.с. и въртящ момент от 205 Нм.

Говори се, че в бъдеще може да има и хибридна версия на седана, като технологията ще бъде заимствана от концептуалния Yaris Hybrid-R.

И както стана дума, готовият за производство седан Toyota GT 86 може да дебютира още догодина, може би дори по време на автомобилното изложение в Женева през март.

Технологията за Yaris Hybrid-R

Yaris Hybrid-R бе показан на Автомобилното изложение във Франкфурт. Концепцията комбинира новите технологии, използвани в компактния пъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com