Краят на империята по Viasat History, Австралийски спасители по Viasat Explore, Джереми Уейд по Viasat Nature

7440
Краят на империята по Viasat History, Австралийски спасители по Viasat Explore, Джереми Уейд по Viasat Nature
Снимка: Viasat Explore

Екзотични предавания очаквайте по всички документални канали на Viasat World. Премиерният епизод на „Краят на империята“ с историка Дейвид Адамс можете да видите по Viasat History в четвъртък в 21:50 и в събота от 19:55.

Друг харизматичен водещ, Джереми Уейд ни среща с „Речни чудовища“ в култовата си поредица, вече е по Viasat Nature от 4 март. От същия понеделник по Viasat Explore дебютира „Австралийски спасителен отряд“ – в 22:00 часа.

Краят на империята

Четвъртък 22:50, събота 19:55, неделя в 21:00

Брой епизоди: 10 x 60 мин.

С водещ режисьора и историк Дейвид Адамс, поредицата представя новаторска и авторитетна гледна точка към историята, разследвайки зрелищното падение на кралските династи. Вижте драматичните истории на велики крале и императори като Карл Велики, Шах Джахан и Атила и техните не толкова велики семейства. Поредицата разкрива малко познати факти от живота им, като пътува до Франция, Великобритания, Грузия, Узбекистан, Китай и Индия. Насладете се на уникалните графични и филмови технически похвати, непознати в документалистиката до момента, сред които е и виртуален музей.

Австралийски спасителен отряд

по Viasat Explore

В 22:00 от понеделник, 4 март

Брой епизоди: 8 x 60 мин.

Потопете се в свят на високи залози и драматични морски спасявания с "Австралийски спасителен отряд".

Дествието се развива в региона Уитсъндей в Северен Куинсланд в Австралия. Австралийският спасителен отряд предприема критични и опасни спасителни мисии, в които една грешка може да причини сериозни физически контузии или финансова катастрофа. Отрядът се опитва да спаси регион, опустошен от скорошен циклон Категория 4, който причинява мащабни щети и оставя множество потрошени плавателни съдове и превозни средства. Водени от австралийската си смелост и решителност, хората от екипа приемат всяко предизвикателство и умеят и да се забавляват.

Изпълнена с напрежение, вълнения и силни емоции, поредицата показва как се преодоляват всички трудности в името на запазването на една от най-красивите крайбрежни ивици в света във възможно най-добро състояние.

Месец на мистерии по Viasat History

От понеделник, 4 март, в 21:55 ч.

Този месец ви представяме три уникални филма, които разкриват някои от най-големите загадки в историята: "Психарско корабокрушение", "Жената в железния ковчег" и "Невидимият град на Рим".

Психарско корабокрушение

Понеделник, 4 март, в 21:55 ч.

През 1629 г. холандският кораб "Батавия" се разбира в коралов риф до западноавстралийското крайбрежие с 360 пътници и екипаж на борда. Оказва се обаче, че корабокрушението е най-малкият им проблем. Събитията се развиват като в "Повелителят на мухите".

Аптекарят Йеронимус Корнелиус - всемогъщ лидер с обаянието на водач на култ, създава свят на анархия и насилие, доминиран от игри на власт, сексуални роби, хедонизъм и лудост. Оцелелите се обръщат един срещу друг и 120 човека са кръвожадно убити в рамките на три жестоки месеца.

В наши дни екип от експерти по съдебна медицина предприемат мисия да разкрият какво се е случило и най-вече защо, изкопавайки скелети на жертви в търсене на улики. Пътуването им ги отвежда в Холандия, където е започнало всичко, за да проникнат в ума на убиеца и да разкрият дали наистина е бил психопат.

Жената в железния ковчег

Вторник, 5 март, в 21:55 ч.

На 4 октомври 2011 г. строителни работници шокирано откриват човешки останки на изоставен терен в квартал "Елмхърст" в "Куинс" в Ню Йорк. Останките са толкова добре запазени, че свидетелите първоначално решават, че са се натъкнали на труп от скорошно убийство, но заключенията на съдебномедицинския анализ са коренно различни. Погребано в красиво изработен и скъп железен ковчег, тялото всъщност е на млада афроамериканка, починала в първата половина на 19-и век, още преди Гражданската война и официалното премахване на робството.

Коя е била тя? "Жената в железния ковчег" следва съдебномедицинския археолог Скот Уорнах и екип от историци и учени, които разследват историята на жената и времето, в което е живяла, разкривайки какъв е бил животът на свободните афроамериканци на Север.

Речни чудовища - Сезони 6-9

по Viasat Nature

Всеки делничен ден в 18:00

от понеделник, 4 март

От политически проблематичната граница на Бразилия, Колумбия и Перу, до пребиваването при племе в дъждовна тропическа гора, шестият сезон предлага на Джереми Уейд най-голямото му предизвикателство до момента.

Водещият е по следите на толкова странни мистерии, че му се налага да прекара цяла година в Южна Америка.

В седмия сезон Джереми изследва тъмната страна на природата, опитвайки се да залови сладководни зверове - любители на човешката плът. В осмия сезон Джереми изоставя любимите си реки и се отправя към нова територия - открития океан. Сред бурни морета и гмуркайки се на големи дълбочини, дали Джереми и екипът му ще излязат живи от най-голямото си приключение до момента?

В деветия и последен сезон на "Речни чудовища" Джереми си припомня осемте впечатляващи сезона и се завръща на някои от местата, за да открие какво се е променило в последното десетилетие. Докато Джереми продължава да пътешества и изследва, ще се натъкне на най-голямата риба в кариерата си до момента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

Документален филм за големия кинокритик Тони Андрейков представят в кино "Влайкова"

Новият филм на Константин Божанов е в секция "Особен поглед" в Кан

Обявиха филмите в Кан, които ще се борят за "Златна палма" (СПИСЪК)

Филмът за Доналд Тръмп с Мария Бакалова ще се бори за "Златна палма" в Кан

Гледаме на кино номинирания за наградата LUX филм "На борда на "Адаман" от 12 април

Новият филм за Ейми Уайнхаус с премиера в кино "Влайкова" (ВИДЕО)

Обявиха датата за наградите "Оскар" през 2025 г.

София Филм Фест във Велико Търново предлага сериозна филмова селекция

Джордж Лукас с почетна "Златна палма" на фестивала в Кан

Унизително! Адвокати възмутени от новите ограничителни мерки спрямо Ален Делон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com