Не пропускайте „Тихо наследство“, „Уроци по немски“ и „Петя на моята Петя“

3429
Не пропускайте „Тихо наследство“,  „Уроци по немски“ и „Петя на моята Петя“
Снимка: ПР

Програмата на 25-ия София Филм Фест продължава – началото на новата пролетна филмова седмица е УТРЕ, 2 април, с двете премиерни прожекции на дългоочаквания документален филм „Тихо наследство“. Копродукцията с НВО Europe, дело на режисьорката Петя Накова и продуцентката Катя Тричкова, среща публиката с любовта на главната героиня Таня към глухите деца и нейната отдаденост като преподавател в специалния образователен център за хора с нарушени слухови възприятия. Животът я изправя пред изпитание и тя е принудена да замине да се лекува в чужбина. Нейната 20-годишна дъщеря Кати поема грижите за центъра, както и за по-малката си сестра. Кати се впуска в това житейско и професионално предизвикателство, като разчита на силата на семейството, за да могат двете с майка ѝ да победят превратностите на съдбата.

„Тихо наследство“ ще бъде представен в Дома на киното от режисьорката Петя Накова и продуцентката Катя Тричкова, като сред гостите на премиерата ще бъдат и операторът Димитър Костов, съсценаристът Огнян Стателов, звукорежисьорът Иван Андреев и майсторът на звука на терен Хари Бояджийски, композиторът Георги Стрезов, монтажистът Стоян Велинов, както и главните герои на историята.

Очакваме Ви на #КИНО, за да споделите впечатления от филма и да зададете своите въпроси на творческия екип на „Тихо наследство“.

* * *

„Уроци по немски“ на Павел Г. Веснаков, който получи специалната награда на журито и наградата на ФИПРЕССИ на 25-ия СФФ, ще има още една фестивална прожекция, при която публиката ще може да се срещне с режисьора и представители на екипа на филма. Той е създаден в копродукция с Германия (Moviemento и Heimathafen Film&Media) и разказва за два дни от живота на мъж на средна възраст, загубил своята идентичност и решил да емигрира от България, който се опитва отчаяно да възстанови отношенията си с всички свои любими хора само ден преди да отпътува. Главната роля е поверена на Юлиян Вергов – той спечели наградата за най-добър актьор на фестивала в Кайро, където „Уроци по немски“ имаше своята световна премиера. Във филма участват още Васил Банов, Елена Телбис, Стефка Янорова, Герасим Георгиев-Геро, Меглена Караламбова, Иван Налбантов.

Специални гости в събота, 3 април, в Дома на киното, ще бъдат режисьорът Павел Г. Веснаков и актьорът Юлиян Вергов – очакваме Ви на среща с тях след филма. Начален час на прожекцията – 20:30 часа.

25-ият София Филм Фест продължава в кината

След кратко отлагане, съобразено с противоепидемичните мерки, програмата на 25-ия София Филм Фест продължава с част от филмите, които т...

* * *

Неделната вечер е отредена за среща с творческия екип на филма на Александър Косев „Петя на моята Петя“. Творбата носи заглавието на разказа на превърналата се в легенда поетеса Петя Дубарова. Подходът в създаването на тази история е да се свърже бъдещето с миналото. Сюжетът е изграден върху връзките и паралелите между две тийнейджърки от различно време: Петя Дубарова и Петя Монова. „Петя на моята Петя“ задава въпроси, а съвременната Петя от филма трябва да открие своите отговори, поставена в ситуация между живота и смъртта – дали да избере живота или да последва любимата си поетеса…

Творческият екип ще представи своята творба и ще се срещне с публиката в неделя, 4 април, от 20:30 часа в Дома на киното. Сред гостите на прожекцията ще бъдат актьорите Александра Костова, Алиса Атанасова, Алена Вергова, Ясен Атанасов, Максим Методиев, продуцентът Николай Урумов.

* * *

БИЛЕТ в КЕН е в търговската мрежа!

Най-доброто от киното на Балканите може да се гледа на online.siff.bg до 11 април

Номинираният за международен Оскар и носител на наградата на Домейн Бойар за най-добър балкански филм на 25-ия София Филм Фест „Q...

Не пропускайте промоционалната комбинация „две в едно“ до 11 април – в киносалона и ОНЛАЙН!

Може да използвате БИЛЕТ в КЕН с няколко опции:

1. Да гледате два филма от online.siff.bg – до 11 април!

2. Да гледате една прожекция от София Филм Фест Пролет или Есен и бонус една онлайн прожекция - до 11 април!

3. Да гледате филм от избрани прожекции в Дома на киното до края на 2021 година!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Филмът "Учителската стая" спечели наградата LUX на европейската публика

Документален филм за големия кинокритик Тони Андрейков представят в кино "Влайкова"

Новият филм на Константин Божанов е в секция "Особен поглед" в Кан

Обявиха филмите в Кан, които ще се борят за "Златна палма" (СПИСЪК)

Филмът за Доналд Тръмп с Мария Бакалова ще се бори за "Златна палма" в Кан

Гледаме на кино номинирания за наградата LUX филм "На борда на "Адаман" от 12 април

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com