X
 
 

Аляска е заплашена от предстоящите горещини

2054 0
Аляска е заплашена от предстоящите горещини
Снимка: Getty Images/Guliver
Аляска ще изпита необичайна за северния щат гореща вълна, пише NBC.

Очаква се в петте дни от 4 до 8 юли включително, да бъдат регистрирани температури, които са близки или надхвърлят абсолютните рекорди, предаде БГНЕС.

Нови протести срещу миграционната политика на САЩ, включително в Аляска

Протести срещу миграционната политика на американските власти имаше в повече от 100 американски града, включително в Аляска, където про...

Най-горещо ще е в петък, когато вероятно ще бъде подобрен рекорда от 29,5 градуса, измерени на летището в най-големия град в щата Анкъридж.

Рекордът е бил отчетен на 14 юни 1969 г., като прогнозите сочат, че ще бъде подобрен с температура от 30,5 градуса.

"Не е изключено сегашния рекорд да бъде подобрен три пъти поред в няколкото дни на горещата вълна. Това е меко казано необичайно", казва синоптика Брайън Бретшнайдер.

Метеоролозите обясняват, че жегите са предизвикани от задържането над Аляска на голяма въздушна маса, която е притискана от околните въздушни маси.

560 долара седмично изкарват наши студенти от бригада в Аляска

Между 10 и 14 долара средно на ден изкарват студенти на бригада в Аляска, докато тези в по-непопулярните райони като Охайо – 9 до...

"Тя започва да тежи повече и потъва надолу. Посоката на това движение предизвиква слънчевото време, защото не позволява образуването на облаци.", обяснява Бретшнайдер.

Рекордните температури идват след необичайно сух месец юни в Аляска. Освен с липсата на валежи, последният месец беше най-горещият юни измерван някога в щата.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители