X
 
 

Грета Тунберг отказа хиляди евро и награда за дейността си

1206 2
photo of Грета Тунберг отказа хиляди евро и награда за дейността си
Снимка: Getty Images/Guliver
Шведската активистка по въпросите на климата Грета Тунберг отказа да приеме награда за опазване на околната среда, като заяви, че климатичното движение не се нуждае от награди, а от това хората с власт да започнат да "слушат науката", предаде БГНЕС.

Младата активистка, която обедини милиони в своето движение "Петъци за бъдещето", бе отличена на церемония в Стокхолм, проведена от Северния съвет - регионален орган за междупарламентарно сътрудничество. Тунберг беше номинирана за своите усилия и от Швеция, и от Норвегия и спечели годишната награда на организацията.

Грета Тунбег организира климатична стачка в Канада

Шведската екоактивистка Грета Тунберг организира седмичната си „климатична стачка“ в самото сърце на петролния сектор на Ка...

Представител на Тунберг обаче обяви, че тя няма да приеме наградата или сумата от 46 800 евро, предаде АФП.

Тунберг се обърна към обществеността по повод решението в публикация в Instagram от САЩ. "Движението за климата не се нуждае от повече награди.Това, от което се нуждаем, е нашите политици и хората с власт да започнат да слушат най-добра налична наука", написа тя.

Макар и да благодари на Северния съвет за "огромната чест", тя също така критикува скандинавските страни, че не отговарят на тяхната "голяма репутация" по въпросите на климата.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Октомври 1 Октомври преди 2 седмици Профил на трол?
    Зад джендъра от снимката стой ал гор / г. шорош/*САТАНАТА и той САТАНАТА е отказал да получи наградата която пък той я дава. Уникално.
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    А ти си дебилен трол
    : 0 !