Искате ли да кръстите ураган на себе си?

10528
Искате ли да кръстите ураган на себе си?

Всички желаещи могат да дадат имена на ураганите, циклоните и тайфуните, които атакуват Британските острови. Изпращането на имената може да стане по имейл, чрез Facebbok и Twitter.

Акцията е призвана да повиши осведомеността за екстремните природни явления и да убеди хората да предпазят себе си и своята собственост, преди да връхлети стихия.

Как птиците усещат наближаваща буря?

Вид мигриращи птичета - златни коприварчета, проявили изключително силно развито чувство за предупреждение, което им позволило да избяг...

Метеорологичната служба на Великобритания ще проведе пилотен проект през есента и зимата съвместно с Ирландската метеорологична служба.

Бурите и ураганите ще получават имена, ако въздействието на техните ветрове върху Британските острови бъде средно или силно.

Имената може да се изпращат чрез @metoffice, използвайки хаштаг #nameourstorms, на страницата на Метеорологичната служба във Facebook или по имейл.

Наименованията ще бъдат проверявани и ще бъде съставен списък. Избирането на име за ураган ще бъде по азбучен ред, като се редуват женски и мъжки имена.

Тропическа буря плаши мексиканския курорт Акапулко

Сериозна заплаха надвисна над Мексико заради тропическата буря "Труди", която се образува в Тихия океан. От Американския център за ураг...

"Целта на пилотния проект е да се създаде единна съгласувана система от наименования на бурите, които влияят на САЩ и Великобритания", казва Дерек Раял, говорител на Метеорологичната служба на Великобритания.

Ако стихия, връхлитаща Британските острови, е остатък от ураган в Атлантическия океан, името ѝ няма да се променя. Също така британските метеоролози няма да използват имена на урагани, циклони и тайфуни, които са нанасяли огромни щети и са отнемали живота на хора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com