Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кое прави платформата за онлайн търговия NEXT BASKET иновативна?

16 ноември 2022, 12:32 часа • 2580 прочитания

Холандският стартъп ще предлага вградена SEO оптимизация и бърз начин за свързване на физически с онлайн магазин.

През 2022 година технологичните иновации се множат по-бързо, отколкото можем да ги осмислим и приложим в действие. Това е особено валидно в полето на онлайн търговията, където се използват все по-комплексни уеб-базирани, маркетингови, складови, фулфилмънт и ERP технологии.

Първото и най-важно решение на платформата за онлайн търговия NEXT BASKET е именно да събере всички тези решения на едно място. А след това - да ги адаптира към нуждите на различни видове партньори и техните бизнеси.

Ето и кои са авторските идеи на NEXT BASKET, които предстои да видим за първи път в онлайн платформа от такъв тип.

Комбинация от платформа и склад

До този момент всеки собственик на онлайн магазин имаше две опции - да складира продуктите си самостоятелно или да използва услугите на външна складова или фулфилмънт компания. Тези алтернативи са свързани с високи разходи и трудна синхронизация - особено при наличие на физически магазин.

NEXT BASKET за първи път съвместява изработка на онлайн магазин с възможност за складиране на продукти. Към това се добавя и цялостно управление на поръчки, пратки и доставки до 28 държави в Европа.

Хибридна и omnichannel търговия

Omnichannel или многоканалната търговия представлява гъвкав търговски подход, който дава на крайния потребител изключително много възможности за завършване на поръчка. В това число влизат алтернативи като поръчка в чат и по телефон, синхронизация с външни маркетплейс платформи или функция “Поръчай онлайн, вземи от физически магазин”.

Според проучване на Clerk, омниканалният маркетинг увеличава на честотата на завършване на поръчка с 250% и средната стойност на поръчката с 13%. В NEXT BASKET партньорите ще открият както широка сегментация на канали за търговия, така и осигурена техническа връзка между всички тях.

Работа с неограничен брой продукти и неограничен трафик

Платформата NEXT BASKET е изградена чрез ултрамодерна микросървисна технология. Това представлява вътрешна софтуерна архитектура, която се разширява според натоварването на магазина. В резултат се постигат както изключително ниски разходи за хостинг в по-ненатоварени периоди, така и стопроцентова сигурност при многократно увеличаване на трафика.

Иначе казано, платформата е отлично решение за големи онлайн търговци, които продават милиони продукти за различни пазари и на различни езици. По този показател NEXT BASKET има много малко на брой конкуренти в световен мащаб. Нещо повече - новата платформа надгражда досегашните опции с 340 функционалности и 112 допълнителни бизнес услуги, извършвани от екипа.

Вградена оптимизация за търсачки

Не всички SEO дейности подлежат на автоматизация, но техническата основа на сайта винаги остава водеща. Тук предимствата на NEXT BASKET са няколко, а именно:

●       Зареждане на всички сайтове за под една секунда без значение от размера им;

●       Автоматизирани добри практики за мета данни в онлайн магазина;

●       Автоматизирани отчети за техническото състояние с препоръки за подобрения;

●       Вътрешен робот (Crawler) за SEO цели и др.

В допълнение, екипът на NEXT BASKET предлага на партньорите си допълнителни SEO услуги, свързани със създаване и реализиране на стратегия за съдържание.

Така създадената мрежа от иновативни решения обещава да постави NEXT BASKET на световната картата в eCommerce нишата. А дали и как ще се реализират тези амбиции - предстои да разберем.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес