13-годишно момче е сред жертвите на катастрофата край Своге

12002
13-годишно момче е сред жертвите на катастрофата край Своге
Снимка: МВР

Един от загиналите в катастрофата край Своге е 13-годишно момче.

Това потвърди за Нова телевизия кметът на Световрачане, откъдето е детето. То е пътувало с баба си, която също е сред жертвите. Именно от там са и повечето от хората, пътували в превозното средство. В събота сутрин автобусът тръгва от там за екскурзия.

Загиналите при автобусната катастрофа в Искърското дефиле вече са 16

16 души са жертвите на жестоката катастрофа в Искърското дефиле. Това стана ясно от официално изявление на вътрешния министър Валентин ...

Жителите на Световрачене изкараха безсънна нощ. Кметството остана отворено, а служителите работиха до късно. Там прииждаха близки на пътниците в автобуса, за да научат повече за състоянието на близките си.

Служителите на кметството изготвяха списъци. До момента са събрани данните на 19 от пътниците. За един от тях вече я ясно, че е сред загиналите. Другите 18 са ранени. 15 човека обаче все още липсват от списъците, съобщава БГНЕС.

Към 8.00 часа сутринта в събота автобусът е спрял близо до кметството. Хората са слезли, за да си вземат нещо за из път. Всички са били в приповдигнато настроение заради еднодневната екскурзия до манастир „Седемте престола”.

Екскурзията е организирана от пенсионерския клуб и такива са се правили почти всеки уикенд. На нея е имало около 15 души от певческия състав на селото.

Пътниците в преобърналия се автобус са били предимно пенсионери от Божурище и Световрачане

Повечето пътници в автобуса, преобърнал се в Искърското дефиле близо до Своге, са били от Божурище и Световрачане. Хората са били на ек...

На телефон 02 982 50 39 роднини на пострадалите могат да потърсят информация за настанените в столичните болници за оказване на медицинска помощ.

По последна информация 16 души са загинали след тежката автобусна катастрофа на 25 август в района на разклона за с.Лесковдол, на пътя София-Своге. Транспортирани до лечебните заведения УМБАЛ „Св. Анна София“, УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, ВМА, УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ“ и ФСМП Своге са 21 пострадали, обобщиха от Министерство на здравеопазването.

Според актуална към 10:30 часа информация състоянието на четирима от ранените остава критично. Те са настанени в Пирогов.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев съобщи, че Националният център по трансфузионна хематология разполага с достатъчни количества кръв от всички кръвни групи. Създадена е необходимата организация и екипи за кръводаряване са в готовност да обслужат всички желаещи да дарят кръв.

Проверяват фирмата, чийто е катастрофиралият автобус край Своге

Валентин Радев е на мястото на инцидента с автобус край Своге, зам.- министърът на транспорта Ангел Попов пътува за там, а столичните з...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

28-годишен отвлече непълнолетна в Кърджали

МВР работи по 4 сигнала, свързани с изборите

Кандидат за депутат спретна гонка с полицията, отказа проба за наркотици

Издирван чешки педофил е задържан в София

Изписаха простреляното в главата 2-годишното дете от Враца

Украинци катастрофираха в Бургас

Пострадали след челен удар между бус и тир край Ботевград

Гръцки съд оневини българин, заплашен от 224 години затвор

Служители на ГДБОП задържаха двама при спецакция в София

Двама мъже откраднаха части от фонтана във Варна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com