145 са задържаните за последното денонощие в операцията срещу битовата престъпност

15153
145 са задържаните за последното денонощие в операцията срещу битовата престъпност
Снимка: БГНЕС

На територията на страната са проверени 5634 души, задържаните до 24 часа са 145. Това показват резултатите от полицейските действия за противодействие на криминалната и битова престъпност за последното денонощие, публикувани на страницата на МВР.

Според обобщените данни за резултатите от полицейските действия през изминалото денонощие на ГД "Национална полиция" са проверени 3063 МПС, образуваните досъдебни производства по общия ред са 99, бързи производства – 29, незабавни производства – 2, съставени са 558 акта за административни нарушения и 287 протокола по Закона за МВР.

В Бургас в хода на провеждана полицейска операция при проверка в пункт за изкупуване на черни и цветни метали служители на РУП Карнобат са установили в момент на предаване на железа трима мъже. Предадените от тях метални профили обаче са елементи от конструкция на сграда в града, собственост на общината. Тримата са задържани в РУП Карнобат за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство. В Разград са установени крадци от животновъдна ферма на 8 агнета. Това са Т.С./26 г./ от с. Веселина, общ. Лозница, криминално проявен и осъждан, и Р. А./19 г./ от с. Голям извор, криминално проявен, осъждан.

В Добрич полицаи от Второ РУП-Добрич са задържали 24-годишен мъж от село Победа. Той е демонтирал 25 метални оградни профили и 4 метра п-образен профил от оградата на къща в селото. Вещите са намерени и ще бъдат върнати на собственика. Образувано е бързо производство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com