Адвокатът на Филип Златанов се опасява за живота и безопасността си

13242
Адвокатът на Филип Златанов се опасява за живота и безопасността си
Снимка: БГНЕС

Конспирация или не – Ирен Савова, адвокатът на осъдения на втора инстанция на 3 години и половина затвор бивш председател на КПУКИ Филип Златанов, се опасява, че някой се опитва да я сплаши по най-брутален начин.

На 9 декември миналата година адвокат Савова получава странни обаждания, а баща ѝ бива блъснат от автомобил и е убит, докато кара велосипед на Околовръстното при Ихтиман. Юристът вече се движи с охрана.

България през 2014 година: Тефтерчетата на Филип Златанов

И през 2014 година не минахме без този скандал, макар да не беше най-големият на годината. Или пък беше? Кой би могъл да каже дали приз...

Няма разследване на смъртта на баща ми, заяви категорично Савова пред Нова телевизия. Тя разказа, че рано сутринта на 9 декември я е търсил заместник-началникът на РПУ в Божурище. Той се държеше фамилиарно с мен и поиска да стана адвокат на един от задържаните в управлението му. Мотивът за искането му беше, че лично му се обадил посланикът на Словения, защото арестантът бил чужд гражданин, а посланикът ме бил гледал по телевизията. Настоятелността му беше подозрителна и той искаше обезателно аз да дойда в Божурище, уточни адвокатът.

След като стана ясно, че в момента не мога да отида, веднага „полицаят” започна да търси вариант да дойда лично. В крайна сметка се уговорихме за 17:00 часа на 9 декември, а междувременно започнахме проверка. Оказа се, че първо няма човек с името, с което ми се представи „началникът”. Отделно в Божурище всъщност няма РПУ, а само участък. Започнахме да звъним на телефона на „началника”, но той беше изключен. В 18:30 получих новината за инцидента с баща ми, разказа Савова.

Два часа сме чакали следствен екип, мястото на инцидента дори не беше заградено и обезопасено както трябва. Валеше дъжд, времето беше много лошо, а до баща ми имаше стъкло от фар на автомобил – доказателство, което не беше иззето по правилата, категорична беше Савова. На 11-ти декември погребахме баща ми и един месец няма отговор от следствието какво се случва – дори проверка на телефона, от който ми звъняха, продължи тя. Възможно е да няма връзка, да има връзка, но досъдебното производство трябва да каже, а като не се работи по тези сигнали, как ще се разбере, попита риторично юристът.

Савова показа и особеното мнение на един от съдиите по случая на Златанов. В него пише, че между страница 11 и 14 в тефтерчето на бившия шеф на КПУКИ има празноти, липсващи страници. Има и страници на чужд език според експертизата, твърди Савова. Язвата в съдебната система е досъдебното производство, подчерта адвокатът на Златанов.

И на втора инстанция - затвор за Филип Златанов

Софийският апелативен съд потвърди присъдата от 3 години и половина затвор на бившия председател на Комисията за конфликт на интерес...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com