Адвокатът на Иван Евстатиев: Някой цели неговото физическо унищожение

728
Адвокатът на Иван Евстатиев: Някой цели неговото физическо унищожение
Снимка: БГНЕС

Иван Евстатиев, бившият кмет на Стрелча, който е обвинен в изнасилване на 16-годишно момиче, е в тежко състояние след опит за самоубийство, твърди неговият адвокат Ташкена Колчева.

По думите ѝ няма никакво съмнение, че Евстатиев е невменяем. „Блъскал си е главата в стената, след което е припаднал. Приет е в неврохирургията с комоцио и със счупен преден черепен лоб”, каза още Колчева.

Няма данни Евстатиев да е опитвал да се самоубие

Няма данни обвиняемият за изнасилването на 16-годишно момиче бивш кмет на Стрелча Иван Евстатиев да е направил опит за самоубийство в з...

От прокуратурата в Пазарджик твърдят, че Евстатиев имал травми по главата от падане. Според адвокатът му обаче, клиентът ѝ е искал да сложи край на живота си.

Според експертизата на психиатър, представена в съда Иван Евстатиев е в тежка депресия със суицидни намерения. По думите на Колчева в затвора в Пазарджик няма кой да следи психическото му здраве, защото не разполагат с щатен психиатър. 

„Това не е симулация. Всички медии, които присъстваха в Пловдив на делото видяха, че той е свалил 35 кг от теглото си, всички са на едно и също мнение, че Иван Евстатиев е неадекватен”, категорична е неговият адвокат. По думите ѝ пред bTV спрямо бившия кмет на Стрелча „се мери със специален аршин”.

„Явно някой цели Евстатиев да не излезе на свобода, явно някой цели неговото физическо унищожение”, допълни Колчева.

Обвинен в изнасилване бивш кмет направи опит за самоубийство

Задържаният заради изнасилване и блудство бивш кмет на Пазарджик и Стрелча е направил опит за самоубийство в затвора, където остана сле...

Според защитата на Евстатиев обвиненията за изнасилване са „много съмнителни и скалъпени” и не би трябвало бившият кмет да е с най-тежката мярка за неотклонение.

Припомняме, че вчера, 6 юни, говорителят на прокуратурата в Пазарджик Димитрия Ганчева съобщи, че няма данни обвиняемият за изнасилването на 16-годишно момиче бивш кмет на Стрелча Иван Евстатиев да е направил опит за самоубийство в затворническата си килия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com