X
 
 

Андон Миталов се върна на работа в спецсъда

2614 28
Андон Миталов се върна на работа в спецсъда
Снимка: Скрийншот Нова телевизия
Съдия Андон Миталов, посочен от Държавния департамент на САЩ като замесен в "сериозна корупция", се върна на работа в специализирания съд, пише 24 часа. Той беше в болнични в разгара на скандала миналата седмица. Миталов отказа да коментира дали се е срещал с адвокатите на Николай Малинов от "Русофили", отказа да коментира и наложената му забрана да влиза в САЩ.

Припомняме, че съдия Миталов разреши на обвиняемия за шпионаж да пътува до Русия в края на миналата година, за да бъде награден с орден лично от Путин. По случая със съдия Миталов заместник-помощник държавния секретар за Европа и Евразия Матю Палмър, който се срещна с премиера Борисов вчера в София, заяви: "В готовност сме да предоставим данни на компетентните български власти, когато това е необходимо. Ние сме готови да се борим с корупцията, да назоваваме лицата, които участват в корупционни практики. Искаме да се уверим, че хората са наясно, че САЩ застават твърдо и уверено в подкрепа на доброто управление, прозрачността и отговорността и ролята, която лицата, заемащи публични длъжности, играят за гарантирането на доброто управление". В края на миналата седмица правосъдният министър Данаил Кирилов поиска от ВСС да уволни съдия Миталов.

Засега няма да отстраняват Миталов, ВСС иска от Кирилов да си коригира предложението

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) даде 7-дневен срок на правосъдния министър Данаил Кирилов да отстрани недостатъците в ...

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 13 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Работата е проста: Декларира доходи, декларира имоти и удряме чертата. Гледаме милиони рубли над дохода - явно мръсник! АМА ДЕ ДА БЕШЕ САМО ТОЙ!!....
 • Анонимен 12 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Барни е глупак, Митов е мръсник, но всичко с времето си и по реда си!
 • Анонимен 11 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Пo нeрoтвърдeни дaнни хрaнилищeтo зa ядрeни oтпaдъци в Кoзлoдуй ce cтрoи зa cъхрaнeниe нa краварските тaкивa, зaщoтo нaшитe пo дoгoвoр рaшънитe cи ги прибирaт.
 • Анонимен 11.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Цитaт (Мaтю Пaлмър): "САЩ застават твърдо и уверено в подкрепа на доброто управление, прозрачността и отговорността и ролята, която лицата, заемащи публични длъжности, играят за гарантирането на доброто управление". Eтo тoвa e - дoбрo упрaвлeниe. И нa мeн дa ми прeвeдaт 2 милиaрдa дoлaрa зa някoлкo cкaпaни caмoлeтa и дa cтaнa c 2 милиaрдa пo-бoгaт, a някoй друг c 2 милиaрдa пo-бeдeн, cигурнo и aз виж още ›› бих oтпрaвял пoдoбни прecилeни "хвaлeбcтвия". Гнуcнa рaбoтa, гнуcнo упрaвлeниe в хубaвa cтрaнa.
  : 5 !
 • Екзекутор 10 Екзекутор преди 1 седмица Профил на трол?
  НЯКОЙ ДА ЗАСТРЕЛЯ БАРНИ ДА НЕ СЕ МЪЧИ!!! НАЛОЖИТЕЛНО Е!!!
 • Анонимен 10.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  ВСИЧКИ НАВЛЕЦИ МАРШ ОТ БЪЛГАРИЯ!
  : 0 !
 • Анонимен 10.2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Кой уби Лора Палмър?
  : 0 !
 • Рачо ковача 9 Рачо ковача преди 1 седмица Профил на трол?
  "Единодушно с 12 гласа "за" и нито един против съдийската колегия на Висшия съдебен съвет реши да даде срок от 7 дни на министъра на правосъдието Данаил Кирилов, в който той трябва да представи доказателства - кога, на кои дати, с какви действия съдия Андон Миталов е нарушил служебните си задължения и е уронил престижа на съдебната власт." Добре са му го начукали на Дани умното. Ха сега да види виж още ›› м, 7 дни не са много :)
 • Анонимен 9.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Споко, ЦвЦв ще МУ даде един евроатлантически съвет...
  : 4 !
 • Свиркулет Чикиджиев 8 Свиркулет Чикиджиев преди 1 седмица Профил на трол?
  Абе Дани...... Абе Кирилов......... "гулю-гулю" и "мисира" "Бойчо пълни язовира" .... всички сте един дол умници големи ............. "Преценката на доказателствата по делото, въз основа на свободно формирано вътрешно убеждение на магистрата, не може да осъществява състав на дисциплинарно нарушение…"......... Не го казвам аз .... "Пуяк"...... а Върховният съд .........и Налагането на наказание, бе виж още ›› з доказано основание, води до безпринципност и произвол, действа демотивиращо и е в разрез с посочените цели, то не осъществява превенцията, която се цели със ЗСВ“...............и т.н. и т.н.......
 • Анонимен 8.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Естествено, че ще се върне, тук да не е САЩ
  : 1 !
 • Барни Ръбъл и наколенките МУ!! 7 Барни Ръбъл и наколенките МУ!! преди 1 седмица Профил на трол?
  Ми да, вие право не сте ли учили? В днешно време всеки е учил право и много добре знае, че щом нещо е станало публично известно по Нова телевизия, значи е доказателство и даже не трябва да се приобщава към делото - съдията ако не гледа Нова телевизия, проблемът си е негов -т.е. далече сте от съвременните тенденции в правораздаването. Препоръчвам да се запишеше на курс в хАмериканското посолств виж още ›› о или да се цаните при Гешев да му варите кафе, барем нещо ви вляезе в главата.
 • Пешо Битълса 7.1 Пешо Битълса преди 1 седмица Профил на трол?
  В цялата работа не става ясно защо след като има съмнения за корупция, прокуратурата и КПКОНПИ не си свършат работата и не установят фактите и проверят доказателствата, а се иска отстраняване? Утре може от САЩ да обявят името и на Кирилов, дали същия ще иска да бъде отстранен по същия начин?
  : 1 !
 • КРУША КРИЙ...разкрит СИ...! 6 КРУША КРИЙ...разкрит СИ...! преди 1 седмица Профил на трол?
  Альоууу...Барнии......... Де ва намират такива юристи велики .......... “Смятам, че доказателствата са публично достъпни и обществено известни и няма нужда от тяхното изрично доказване”......... Той бил смятал......щото "тъкова"...... Вие сте еманацията на простутията ва.... Де го учихте туй право ва.....при кой ва?.......
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Ръбела е доста упорит и продължава да копае. Баце, спри го че станахме за резил. Тоз Помпейо голям шегобиец и сеирджия излезе...
  : 3 !
 • един тАпАнАрь-ДЕБИЛ от льошия мат'рияль 6.2 един тАпАнАрь-ДЕБИЛ от льошия мат'рияль преди 1 седмица Профил на трол?
  Ми той сал Барню да беше! Ми той баш Главният ни Прокурор си обяви преди избирането му още кредото си, че на прокурорите не трябвало да им пука за силата на доказателствата, за да завеждат дела, дори когато тези дела отичат у канала. Същата юридическа мислъ кат на Барню! Ами оная Голяма бяла птица - Захариева, Външната министерка и Вицепремиерка? Дето не само измъдри, ами и публично огласи ге виж още ›› ниалната си идея "читавите" българи кампанийно всички да изпокандидатствали за мериканска виза, дори без да им трябва, за да ни паднел процента на отказите? Майкоооууу! Публично да огласява такъв висш чиновник схема за измама! Бе те сите са фани единия - у'дари другия!
  : 3 !
 • кретеноидна ДЕМАГОГИЯ 5 кретеноидна ДЕМАГОГИЯ преди 1 седмица Профил на трол?
  "....... съдийската колегия на Висшия съдебен съвет реши да даде срок от 7 дни на министъра на правосъдието Данаил Кирилов, в който той трябва да представи доказателства - кога, на кои дати, с какви действия съдия Андон Миталов е нарушил служебните си задължения и е уронил престижа на съдебната власт." И после какво? Ще го линчувате ли, или само ще му спретнете протести с двайсетина 'гладника' виж още ›› от сорта на Йоло Денев??
 • дръвен филоф от село Дръндар 5.1 дръвен филоф от село Дръндар преди 1 седмица Профил на трол?
  То престижът на цялата хилядолетна правна наука е бил уронен, кога на Ръбъла са му дали диплома, а на българската политика - кога са го направили министър. Ама на, и без престиж си караме, ко ни е. Няма от какво да се тревожим.
  : 0 !
 • Петко Бочаров- 4 Петко Бочаров- "дааа...а ма НЕЕЕ!!!!" преди 1 седмица Профил на трол?
  Според Барни Ръбъл"Престижът на съдебната власт е уронен - доказателствата са публично достъпни, обществено известни и няма нужда от тяхното изрично доказване."...Даа...а ма НЕЕЕ!!! Ама хамериканците не казват уронване на престижа а сериозна корупция. Разликата е от небето до земята.
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  “Пачавра леке не хваща!” Какъв престиж го гони тоя?!
  : 2 !
 • Лиза Мишпека 4.2 Лиза Мишпека преди 1 седмица Профил на трол?
  Закъса го министъро... отсекъде...
  : 2 !
Нагоре