Бизнесмен, осъден за блудство с 5-годишно момиченце, обжалва

3261
Бизнесмен, осъден за блудство с 5-годишно момиченце, обжалва
Снимка: ПЦ на МВР

Обжалвана е присъдата на бизнесмен от София, блудствал с 5-годишно момиченце. Делото днес бе гледано в Окръжния съд на Смолян.

На първа инстанция в Районния съд на Девин 55-годишният Борис П. получи ефективна присъда, но минимална – от 2 години затвор. Припомняме, че престъплението според обвинението е извършено на 1-ви януари 2022-ра година в хотелски комплекс в девинското село Ягодина, където приятели от София се събрали да посрещнат Новата година.

Почина кардинал Джордж Пел, осъден и оневинен за сексуални посегателства

На 81 години почина кардинал Джордж Пел, бивш високопоставен представител на Католическата църква, обвинен в сексуални посегателства в ...

Каква е картината, рисувана от обвинението: Към 1,30 ч. след полунощ Борис П. се вмъкнал в стаята на детето, заключил вратата и започнал да блудства с него. Малко по-късно майката се опитала да влезе в стаята, която била заключена. След това детето разказало на какво е било подложено.

При ареста полицаите иззели мобилния телефон на задържания, в който имало множество брутални снимки от блудства с детето, които обаче не били само от същата вечер.

Присъдата освен от родителите и представляващия ги адв. Станислав Станев е била протестирана и от районния прокурор с мотив, че е ниска. Тя е била обжалвана и от бизнесмена, който заедно с неговите адвокати смятат, че трябва да бъде условна.  

"Прокурорът обаче, който го замества, заяви, че не поддържа протеста, което мен много ме изненада. Имаше сблъсък на две мнения. Те смятат, че подзащитният им се е поправил, че е осъзнал грешката си и съжалява, а и какво друго да каже човек в неговото положение. Ние обаче смятаме, че той не се е поправил и че всъщност, ако присъдата му бъде изменена в условна, няма да се изпълни генералната и индивидуалната превенция", поясни адв. Станев.

Полицията в Сливен арестува учител за блудство с дете

Прокуратурата в Сливен ръководи разследване за блудствени действия спрямо дете от дете от Шесто училище "Братя Миладинови" в града, кат...

Той уточни, че те не са посочили колко точно да бъде присъдата, а оставили на съда да прецени това, но определено са против да му се наложи минималната присъда от две години и е разбираемо тя да е по-висока.

"Все пак става въпрос за малко момиченце. За толкова години адвокатски стаж това е казусът, който най-много ме е натоварил психически. Този човек е бил близък с родителите и това му е дало възможност да има по-интензивна комуникация с детето. Всичко това показва, че условна присъда няма да е от полза нито за обществото, нито за него самия. Ако аз примерно обичам да карам пил и ми се размине 1-2 пъти, после ще ми е по-лесно да правя това, но ако още първия път законът се стовари върху мен с цялата си тежест, започва да придобива други измерения желанието ми да карам пил", каза адвокат Станев.

Обявлението на Окръжния съд от днес, след като изслушал страните, е, че ще се произнесе с решение в съответния законов срок.

Припомняме, че мъжът, извършил посегателството върху невинността на детето, е заможен бизнесмен от София. Управител е на три фирми, занимаващи се с издателска и печатна дейност, информационни технологии, възобновяеми енергийни източници, логистична дейност.

ОЩЕ: Заможен бизнесмен обвинен, че блудствал с момиченце в новогодишната нощ

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Как се развиват делата за клевета в Народния театър

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com