Заможен бизнесмен обвинен, че блудствал с момиченце в новогодишната нощ

20982
Заможен бизнесмен обвинен, че блудствал с момиченце в новогодишната нощ
Снимка: iStock/Guliver

Заможен бизнесмен е обвинен, че е блудствал с 9-годишно момиченце.

Девинският районен съд наложи на 55-годишния Борис Попов постоянна мярка „задържане под стража”. Софиянецът е обвинен в блудство с 9-годишно момиченце. Счита се, че престъплението е извършено около 1,30 часа на 1 януари тази година в хотел в село Ягодина.

10 години затвор за френски пенсионер, блудствал с момиченца в Балчик

63-годишен французин бе осъден на 10 г. затвор при първоначален строг режим и глоба от 3 500 лева. Присъдата е наложена за многократни ...

Сигналът до полицията е подаден от родителите на детето. Семействата на жертвата и на извършителя празнували заедно, но докато всички се наслаждавали на празничната заря, мъжът се вмъкнал в стаята на детето и започнал да се гаври с него. Карал го да се съблече, опипвал го, като правил и запис с мобилния си телефон, съобщи смолянското издание „Отзвук“.

„Във връзка с получен сигнал за извършени блудствени действия с 9-годишно момиче е образувано бързо производство“, каза говорителят на окръжна прокуратура Станчо Станчев. По думите му, към момента са извършени множество действия по разследването. Разпитани били над 10 свидетели, по-голямата част от които пред съдия, включително и жертвата. 

Според съда има реална опасност Борис Попов да се укрие или да извърши друго престъпление. Съдия Илияна Зелева посочи в мотивите си, че споделя мнението на държавното обвинение, че престъплението е извършено с изключителна дързост и цинизъм.

Пред съда Борис Попов нито призна, нито отрече станалото. В обясненията си той заяви, че е злоупотребил с алкохола и му се губели някои моменти.

Задържаха 35-годишен за блудство с малолетна

По искане на наблюдаващия прокурор в Териториално отделение – Дупница при Районна прокуратура – Кюстендил съдът е определил...

„Осъзнавам тежестта на обвинението. Сериозно съм обезпокоен от този факт. По никакъв начин не съм възпрепятствал следствието. Готов съм напълно да съдействам и нямам намерение да се укривам. Ако трябва да понеса наказателна отговорност – ще я понеса”, каза Попов, като помоли да му бъде наложена парична гаранция.

„Обвиняемият е злоупотребил както с родителите, така и с детето, които познава отдавна. Налице е висока степен на обществена опасност”, посочи прокурор Мирослав Георгиев.

Според адв. Здравко Чепишев няма никакви основания подзащитният му да бъде задържан под стража. „Не съществува реална опасност нито да се укрие, нито да извърши друго престъпление. Той се срамува, че е създал толкова неприятности на семействата, с които е празнувал Нова година”, каза адв. Чепишев. Той представил като доказателства пред съда документи за фирмите на Попов и за семейното му положение. На делото в Девин присъствали съпругата и синът на обвинения.

Справка в Търговския регистър показва, че Борис Попов е доста заможен човек. В момента има има участие в три фирми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Самоуличава ли се Живко Коцев, че е бил част от престъпна група?: Говори Бойко Найденов

Рунд 2: Отново ще опитат да изслушат Сарафов, Гешев и Цацаров в комисията "Нотариуса"

Изслушват шефа на ДАНС и служебния финансов министър за акцията в митниците

Съдът гледа мерките на Петя Банкова и Стефан Димитров

Трамвай блъсна жена в София

Мъж напръска четирима души с лютив спрей в столичен супермаркет

Разпитват бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, ще му повдигнат ли обвинение?

Откриха труп на мъж в столичния Западен парк

Още един пиян и без книжка катастрофира

Ало измамник открадна 40 000 лева от възрастна жена

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com