Цветан Василев все още се страхувал за живота си

14319
Цветан Василев все още се страхувал за живота си
Снимка: БГНЕС

Висшият съд в Белград разреши екстрадирането на Цветан Василев в България. Банкерът е обвинен за източването на 206 милиона лева от КТБ.

След като гръмна скандала с четвъртата по големина банка у нас, Василев прекара известно време в Австрия. Предаде се на сръбските власти, след като беше обявен за издирване от Интерпол. Оттогава до днес той е с мярка "подписка" на сръбска територия.

Кольо Парамов: Цветан Василев трябва да говори, но от това зависи животът му

БНБ и Иван Искров са най-заинтересовани Цветан Василев да не се връща в България – за да не се разкрият всички връзки покрай афер...

В ефира на Нова телевизия адвокат Константин Симеонов обясни защо защитниците на Цветан Василев обжалват решението на съда в Белград пред по-горната инстанция - апелативния съд.

„Ние искаме справедлив процес, не сме сигурни, че в момента такъв може да се осъществи. Прокуратурата беше активен участник в съсипването на банката със своите действия. Имам предвид образуваното дело за опит за убийство на Делян Пеевски, което послужи за повод за нареждането на опашки пред банката”, заяви защитникът.

Той добави: "Цветан Василев продължава да се страхува за живота си".

Нови заплахи към банкера нямало. „Има определени съмнения дали той ще бъде в нормални условия в България и дали няма да му се случи нещо”, завърши Константин Симеонов.

Цветан Василев - по-близо до екстрадация в България?

Висшият съд в Белград е взел решение, че има основания издирваният от Интерпол банкер Цветан Василев да бъде екстрадиран в България. Ин...

Решението за екстрадиране на банкера Цветан Василев от Сърбия ще бъде взето бързо. Това каза пред БНР говорителят на сръбския Апелативен съд Миряна Палич. Решението на съдиите няма да бъде взето през предстоящия уикенд, а в рамките на следващата работна седмица.

Палич допълни: "Все още не е взето решение по случая с Цветан Василев и заради големия интерес към този случай Апелативният съд в Белград веднага ще излезе с официално решение".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com