Дни наред издирват 45-годишен мъж от Банско

13252
Дни наред издирват 45-годишен мъж от Банско
Снимка: БГНЕС

Пети ден по земя, въздух и вода край град Банско издирват изчезнал 45-годишен адвокат.

Безпрецедентната акция се провежда край водоем "Белизмата" на 3 километра над курортния град, тази сутрин в нея се включиха 100-ина души, изведени по призив на кмета на Банско Георги Икономов.

В 8,30 часа тази сутрин доброволците са разделени на 10 групи, които претърсват по двойки обширния район, обрасъл с гъста млада борова гора над водоема. Издирването буквално се осъществява по земя, въздух и вода.

Адвокат Здравко Гоцевски е в неизвестност реално от петък вечер. Тогава бившият служител от икономическа полиция към РУП-Банско и проспериращ понастоящем адвокат се събира на вилата на брега на водоема с приятели. Пили, що пили, приятелите си тръгнали. Депресираният в последно време Гоцевски остава сам. Депресирал се след развода преди година с втората си съпруга. Адвокатът има две дъщери, тази от първия брак е студентка в Норвегия, а от втория брак има момиченце-първокласничка. До вилата си, в която има барче и барбекю, Гоцевски в петък вечер е дошъл с автомобил на приятелите си.

В събота сутрин някои от тях се връщат на вилата, но него го няма. Дрехите му са в стаята, телефонът му също. По неофициална информация, адвокатът е излязъл от вилата по слипове. Имал навика лете и зиме да плува във водоема дори и след като е пил.

След като не го откриват, приятелите звънят на майка му Елена в Банско. Тя казва, че синът й в петък не се прибирал. Автомобилът му е отпред, добавя майката. Към обяд в събота, след като синът й не отговаря на телефона и го няма във вилата, тя съобщава в полицията, че е изчезнал.

Напоследък той започнал да пие. "Майко, сам на маса не се сяда, не се живее", така Здравко отговарял на въпросите на майка си защо е започнал да пие.

В събота след обяд започва издирването на пропадналия вдън земя 45-годишен адвокат. Оглеждат първо водоема, който е на 20-ина метра от вилата му. След като не го откриват, са извикани водолази. Те пристигат в неделя, гмуркат се, но видимостта е малка най-вече заради растителността. А водата много студена. Дълбочината на водоема е 17 метра. Гмуркането на водолазите продължава и в понеделник, но без успех. Тогава е взето решение водоемът да се източи. Това започва вчера сутринта. До днес на обяд нивото бе спаднало само с метър. Заради нивите на банскалии, намиращи се под водоема, той не може да се източва по-бързо, тъй като хората още не са си оправили вадите.

Още в събота или неделя на вилата идват полицаи и спасители с кучета. По неофициална информация, полицейските кучета са уловили следа, водеща към гората. Затова през последните дни акцията се насочва в тази посока, докато не се източи язовирът. Той е база за спортен риболов и конна езда.

Днес в издирването на Гоцевски се включват ПСС, служители на Национален парк "Пирин", община Банско, риболовци, ловци, полицаи, приятели на изчезналия. В издирването на Здравко се включват и членове на мотоклуба, акцията се осъществява и чрез наблюдение от въздуха. Трети ден мотоделтапланер облита района на водоема, гората над него и полето в посока Разлог и Банско. Района кръстосват бъгита, АТВ-та, кросови мотоциклети. Изчезналият обичал да скита из гората, бившите му колеги се съмняват дали не си е оставил някъде дрехи и да се е скрил. Днес се претърсваше районът "Пещерите" край река Глазне.

Импровизираният щаб се намира до вилата на Гоцевски, на място са кметът на Банско Георги Икономов и шефът на РУП-Банско Христо Разсолков. Все още резултат от акцията няма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com