Драма пред КАТ-Пловдив: Катастрофиралият шофьор бил дрогиран и с над 100 нарушения на пътя

2664
Драма пред КАТ-Пловдив: Катастрофиралият шофьор бил дрогиран и с над 100 нарушения на пътя
Снимка: БГНЕС

Дрогираният шофьор, катастрофирал пред КАТ-Пловдив, е крещял, че ще сложи край на живота си, по време на ареста му. Това заяви наблюдаващият прокурор по случая Атанас Илиев, цитиран от bTV.

Във вторник се появиха кадри, заснети пред входа на КАТ, на които се вижда как полицай обезврежда опасен шофьор, самокатастрофирал пред сградата. На видеото може да се види как водачът блъска с автомобила бетонна саксия на метри от пловдивската „Пътна полиция“. Секунди след това мъжът на 49 години, който се е държал неадекватно, отказва да напусне автомобила и полицаят е принуден да счупи прозореца му с камък и да го изкара навън със сила.

В крайна сметка се оказа, че задържаният е дрогиран с амфетамин, с отнета книжка и множество провинения. Пробата му за алкохол е отрицателна. Задържан е първо за 24 часа, а днес предстои задържане за още 72 часа.

„Вчера имаме пореден доста фрапантен случай. Около 15 ч. извършителят отива в КАТ да си сменя регистрацията на колата, при което прави впечатление на служителите, че се държи неадекватно и превъзбудено. Служителят подава сигнал да му бъде извършена проверка той ли шофира, как е дошъл, с какво ще си отиде. Извършва се пререгистрация на колата и той напуска КАТ“, обясни наблюдаващият прокурор.

КАТ установява, че все повече млади шофират след употреба на упойващи вещества

Нарастват случаите на хора, хванати да шофират след употреба на алкохол и наркотици. Статистиката представи директорът на Столичния КАТ...

На изхода водачът незабавно е спрян от патрул, за да бъде извършена проверка. В хода ѝ се оказва, че той няма свидетелство за управление на МПС. „Колегите от полицията го уведомяват, че ще му бъдат издадени актове, при което той казва: „Не искам да участвам в тази проверка“, качва се в колата и тръгва да бяга. Влязъл е пак в двора на КАТ, където е имало много хора и автомобили. Колегите незабавно са затворили изхода на паркинга със служебния автомобил, при което той тръгнал да излиза през бетонни саксии за цветя“, допълва Атанас Илиев.

През цялото време водачът крещял, че ще сложи край на живота си, че вече не иска да живее.

Автомобилът му е бил със софийска регистрация. През 2019 г. мъжът е заловен да шофира с алкохол и без книжка. Осъден е и в момента е в изпитателен срок на лишаване на свобода – 6 месеца. След като изтича срокът на дерегистрацията, той отива в КАТ да поднови регистрационните си табели и след инцидента пак му свалят регистрацията.

Шефът на КАТ-Пловдив Йордан Милушев обясни, че досието на шофьора като нарушител води началото си още от 2001 г. Довчера е имал 63 акта и 47 фиша. Книжката му е отнета на 1 януари 2022 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com