Експерт: Държавата да разкрие показаните убийства

12800
Експерт: Държавата да разкрие показаните убийства
Снимка: БГНЕС

"Службите са безсилни пред разстрелите, държавата трябва да реши тези проблеми и да няма подобни ексцесии, но тя не го прави, затова престъпниците взимат тези решения". Това каза пред bTV генерал Валентин Петров.

"Има много малко неща, които се пазят в тайна, дано да ги запазят така, защото когато фактите станат публични, много по-трудно се разкрива убийството. Как може да се говори за поръчково убийство, след като не е разкрито такова", каза генералът.

Лазаров се хвали - миналата година сме разкрили най-много убийства

2014 г. е годината на най-високата разкриваемост от години на криминални случаи, 80% при 109 убийства, похвали се главният секретар н...

Според него последните убийства не са за да се отклони вниманието. Само операцията с бившия митнически шеф Христо Кулишев е можела да отклони вниманието. "По-важно е да се знае какви доказателства са събрани по тези случаи", каза генерал Петров.

"Случката с Петко Сертов е едновременно и трагична, и комична. Тя дори не заслужава коментар. Несериозно е поведението най-вече на семейство Сертови. Случаят можеше да приключи с обаждане на Сертов до някой журналист и да каже да не го търсят. По-лошото е, че МВР влезе в цялата тази история", каза генерал Валентин Петров.

В "120 минути" беше показан и репортаж от Варна, където доброволни отряди се борят срещу джебчийките в градския транспорт. Срещу репортерския екип на bTV също беше упражнена агресия, след като журналистите отидоха в Граф Игнатиево, за да разплитат случая при къщата на един от сочените за тартори на схемата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com