Експерт: Инцидентът с бебето е резултат от срещата между здравния и търговския закон

7863
Експерт: Инцидентът с бебето е резултат от срещата между здравния и търговския закон
Снимка: БГНЕС

Проблемът със супервизията в нашите болници е много сериозен, такава на практика липсва, както и неспазването на трудовото законодателство.  Всичко това е резултат от срещата между здравния и търговските закон, от тази среща всички губят.

Това заяви в ефира на БТВ д-р Цветислава Гълъбова психиатър от Курило.

Има изтичане на информацията по случая с пребитото бебе

Има изтичане на информацията по случая за акушерката, задържана за побой над бебе. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните ра...

Според нея в случая с пребитото бебе не става въпрос за т.нар. burnout, защото той води до пасивност, а тук имаме проявена жестокост продължително време, а не за  миг.

Според Елена Василева – Алианс на българските акушерки - това не е практика и е грешно е да се заклейми акушерката. Практиката е да се дават 24 дежурства, на повече от едно място. Един човек не се чувства добре с 600 лв. заплата, каза още Василева.

Според нея друг основен проблем е защо масово бебета не са при майките си.

Инцидентът бе коментиран и от г-жа Белобрадова, майка на три деца. Според нея проблемът е самата болница, тъй като самата болница решава своята политика. 

Няма опасност за живота на пребитото бебе, прогнозите са добри

Никол е добре. Няма опасност за живота ѝ. Стабилни и под контрол са всички нейни жизнени функции. Това съобщи в предаването „12...

Д-р Гълъбова добави още, че се надява акушерката за не бъде оправдана: "Тя трябва да понесе своята отговорност.

Но този случай и всички актове на насилие, които стават по 3-4 на ден трябва да провокират в обществото и специалистите, един много сериозен анализ защо в последните 25 години има такава ескалация на напрежението."

Анализът на този случай трябва да се разглежда, като част от един много сериозен проблем – липсата на кадри,  добави още Гълъбова.

"Имам чувството, че вниманието се фиксира вниманието върху акушерката. Някой работодател го е разрешил. Никой не говори за това, че тази болница лъже, не е подала сигнал до прокуратурата. Защо чак на втория ден са гледали записите от камерите. И е била сама в отделението. Ако имаше две акушерки това нямаше как да се случи.", коментира още г-жа Белобрадова.

Сигналът за пребитото бебе е подаден от болница Токуда

Сигналът за пребитото бебе е дошъл от болница „Токуда”. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com