Гаранцията на Христо Бисеров остава 25 хил. лева

13073
Гаранцията на Христо Бисеров остава 25 хил. лева
Снимка: БГНЕС

Гаранцията за Христо Бисеров остава 25 хил. лева. Това реши петчленен състав на Софийския градски съд (СГС). Същата е гаранцията и на доведения му син Ивайло Главинков.

Съдът счете, че от събраните към настоящия момент на досъдебното производство доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията, за които му е повдигнато обвинение.

ДПС ще подкрепи създаването на комисия по случая „Бисеров”

От ДПС ще подкрепим създаването на временна анкетна комисия във връзка със случая с Христо Бисеров. Това каза председателят на бюджетна...

Взетата мярка за неотклонение - "парична гаранция", по отношение на обвиняемия е втората по степен на тежест мярка. Съдът намира, че видът й е съобразен с тежестта и обществената опасност на престъпленията. От друга страна, мярката позволява на обвиняемия Бисеров свободно да се придвижва в страната.

За да изиграе възпиращо въздействие по отношение на обвиняемия, паричната гаранция следва да бъде в размер, който би могъл да накърни имотното му състояние в значителна степен. От друга страна, този размер следва да бъде съобразен с имотното състояние, за да може мярката да бъде изпълнена, се казва в мотивите на съда.

Съдът е намерил, че размерът на мярката за неотклонение е определен правилно, в съответствие с имотното състояние, семейното положение и възрастта на Бисеров.

Така определената мярка по вид и размер ще обезпечи изпълнението на целите на мярката за неотклонение, пише още в определението на съда.

Бисеров и доведеният му син обжалват гаранцията си

Скандалният бивш заместник-председател Христо Бисеров и доведният му син Ивайло Главинков са обжалвали наложената им гаранция от 50 хил...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com