Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Попов кацна в София под конвой

21 май 2021, 16:19 часа • 7699 прочитания

Един от приближените до бизнесмена Васил Божков - Георги Попов кацна у нас под конвой, съобщава "Монитор".

Попов се върна в страната, след като властите в Дубай са уважили искането на България за екстрадицията му, съобщиха от прокуратурата. Той пътуваше към София, придружен от командировани служители на "Съдебна охрана". Малко след 15 часа в петък полетът от Дубай кацна на летище София, където го чакаше кола на „съдебна охрана“, за да го отведе в следствения арест на "Г.М. Димитров".

Пред "Терминал 2" го чакаше и неговата адвокатка Адриана Чернева, която не пожела да коментира дали връщането на бизнесмена у нас в действителност е доброволно или е екстрадиция. "Това ще се разбере в съда. Мога да коментирам след 1-2 дни, в момента искам да видя клиента си", каза пред журналисти тя.

За Попов има издадена заповед за арест по искане на прокуратурата. Информацията, че бизнесменът се връща у нас се появи в четвъртък късно вечерта. Медиите се позоваха на пост на самия Васил Божков във фейсбук. Според публикацията на Божков, Попов ще се върне в България доброволно, а не чрез съдебно решение. До завръщането на бизнесмена се е стигнало след като той е дал съгласие пред дубайските власти да бъде върнат у нас по искането на българската прокуратура.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес