Гледат мярката за неотклонение на нападателите на Метин

16831
Гледат мярката за неотклонение на нападателите на Метин
Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд ще гледа на 21 ноември мярката за неотклонение на Джоно Младенов, Момчил Милчов, Иво Тилков, които са обвинени за опит за убийство на 28-годишния Георги Димитров – Метин, предаде БГНЕС.

Младият мъж бе пребит в централната част на София на 9 ноември след 20:00 часа вечера. След побоя той бе приет в шоковата зала на Военномедицинска академия

На 13 ноември Софийският градски съд реши и тримата задържани за побоя да останат в ареста. Джоно Младенов, Иво Тилков и Момчил Милчев са обвинени в опит за убийство по хулигански подбуди. Тримата са обвинени, за това че на 9 ноември, на ъгъла на улиците "Пиротска" и "Цар Самуил" в София са извършили в съучастие опит за умишлено убийство по хулигански подбуди. Съдът прецени, че може да се направи обосновано предположение, че тримата са се опитали да убият Метин по хулигански подбуди. Те не са били предизвикани от него и не са имали лични взаимоотношения. Свидетели разказаха, че нападението било с метални предмети. Има опасност тримата да извършат друго престъпление, макар да няма опасност да се укрият. Стана ясно още, че преди да нападнат Метин друг свидетел - Ахмад Амин Саид, който е сириец, разказал, че е бил бит от петима с бръснати глави и това са хората, които са били Метин.

По време на заседанието се разбра, че тримата са пили много преди това - ракия с бира и стояли около 5 часа в ресторант. На този етап не може обаче категорично да се докаже, че са били същите лица, обясниха преди това от прокуратурата в отговор на въпрос дали преди това са били нападателите и над други чужденци. Според адвоката на един от тях, дори да се приеме, че са го били, няма нито един факт, че целта е била да умъртвят Метин. Така според него данните сочат само за нанасяне на тежка телесна повреда.

Нападението срещу Метин бе поредното с ксенофобски мотиви в София в последните седмици в рамките на вълната от насилие срещу емигранти и бежанци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com