Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хванаха оръжие и в Стара Загора плюс много наркотици в София и Бургас

03 декември 2016, 15:45 часа • 4471 прочитания

Задържана е опасна организирана престъпна група за държане и продажба на огнестрелни оръжия на територията на област Стара Загора. Това каза Румяна Арнаудова, говорител на гл. прокурор, по време на пресконференция във връзка с резултатите от няколко успешни реализации на ГДБОП, осъществени под наблюдението на прокуратурата в различни градове на страната, предаде Агенция "Фокус".

Новината идва, след като преди две седмици беше разбита друга група, в София, и бяха конфискувани 50 картечни пистолета "Узи".

"В рамките на операцията, която се проведе на 2 декември през деня, са открити общо 14 пистолета, 6 пушки, 5 цеви, 36 пресовки хексоген - това е взривно вещество, 556 бр. патрона, около 30 гилзи, 7 бр. пълнители. Установени са капсул-детонатори 77 бр., 3 взриватели за гранатомет, взриватели за гранати 4 бр. и множество други огнестрелни оръжия и боеприпаси", отбеляза Аранудова. Арестувани са петима души.

"Може да си представите, че може да срине цял жилищен блок. Двама от задържаните са служители на оръжеен завод, но няма да кажем кой, за да не правим реклама", заявиха от ГДБОП.
80 килограма хероин, предназначен за пазара в Западна Европа, е иззет при специализирана полицейска операция в "Студентски град" в столицата. В акцията, под ръководството на Софийската градска прокуратура, са участвали служители на отдел "Наркотици" - ГДБОП и колегите им от СДВР. По предварителна оценка наркотикът е на обща стойност 2,7 млн. евро.

Междувременно са задържани двама мъже в Бургас за разпространение и съхранение на наркотици при специализирана полицейска операция. Тя е проведена вчера от служители на СБОП-Бургас и ОДМВР-Бургас под наблюдението на Окръжната прокуратура в морския град. По първоначални данни, заловеното у тях наркотично вещество е било на стойност между 42-43 хиляди лева.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес