Изкъртена врата на служебно помещение внася неясноти около смъртта на фермер от Ямбол

8060
Изкъртена врата на служебно помещение внася неясноти около смъртта на фермер от Ямбол
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

Случаят с падналия от високо от хотел в Хисаря и починал на място фермер от Ямбол все още няма решение.

Вече повече от седмица се чакат резултати от експертизи. Екипът на Actualno.com разговаря с Георги Георгиев – служител, отговарящ за сигурността в целия холдинг от веригата SPA хотели. Той посочи, че разследването продължава, като органите на реда са извършили огледи и са иззели записи от видеокамерите. Предстоят експерименти и тестове, след което ще бъдат направени заключения.

Предполага се, че при падането си фермерът е направил салто, т.е. превъртял се е и е паднал по гръб, както и е бил открит. Ударил е задната част на главата и е починал на място. Странно впечатление прави обстоятелството, че точно до обозначената с табела "служебен вход" врата, през която е преминал Димитър Попов, има друга - дървена, която е изкъртена. Макар и масивна, тя е била счупена заедно с част от касата.

Стълбището, по което е преминал Димитър Попов, е междинно и се ползва единствено за служебни цели. То не е подсигурено с видеокамери, но и не е със свободен достъп за гости на хотела, увери Георги Георгиев. Той посочи, че обикновено вратите, които водят към покривните пространства на различните етажи, са заключени. Премахнати са и дръжките на прозорците, за по-голяма сигурност. Помещенията в тази част на СПА Хотел "Хисар" са празни, като там са разположени въздухопреносни тръби, охладителната система, кабели и съоръжения за осигуряване на интернет, както и други подобни инсталации.

Мястото, върху което е паднал 52-годишният фермер от Ямбол, представлява конструкция, облицована с хидроизолация. Георгиев не успя да каже с точност дали в нощта на инцидента вратата, водеща към покривната зона, е била заключена. Когато служителят по сигурността е пристигнал на мястото, полицаите вече са били там и тя съответно е била отворена.

В тази част от хотела се извършват ремонтни дейности поради появила се преди известно време влага. Стените на помещенията не са измазани, нито боядисани. Подготвени са за шпакловане. Именно заради ремонта непрекъснато се влиза и излиза от там и не е ясно дали в нощта на инцидента служебният вход е бил заключен.

В семинара на тема "Семена и препарати", когато е станал инцидентът, са участвали около 70 земеделци от цяла България. Те са били настанени за два дни с една нощувка – от 12.07.18 г. до 13.07.18 г. Припомняме, че вечерта преди случката Димитър Попов и негов колега са се спречкали в нощния бар на хотела. Конфликтът е бил потушен от барман и сервитьор, които са били на работа в момента. Те не са сигнализирали за ситуацията, тъй като фермерът от Ямбол си е тръгнал от заведението и никой не е предполагал, че би могло да се случи нещо. Загадка остава какво го е накарало да тръгне по стълбите, вместо да ползва асансьор, както и защо е подминал етажа, на който е бил настанен. В тази нощ никой от персонала не е чул нещо необичайно.

Димитър Попов не е познат на хотелиерите като конфликтен човек. Не са го запомнили и като лице, което често е посещавало мястото за настаняване. Трупът на мъжа е открит от гост на хотела, излязъл да пуши сутринта на терасата си. Видял безжизненото тяло и алармирал при охраната, който от своя страна, подал сигнал на 112. Незабавно на мястото на инцидента пристигнали медицински и полицейски екипи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com