Измамници искат банкова информация от името на НАП

11096
Измамници искат банкова информация от името на НАП
Снимка: Getty Images/Guliver

Служители на НАП никога и по никакъв повод не изискват банкова информация и данни за кредитни карти да бъде попълвана в електронни форми или изплащана по електронна поща.

Получените от клиентите на приходната агенция електронни писма в последните часове, в които на английски език се съобщава за възстановяване на данък от 977.93 BGN, са най-вероятно опит за измама. Това се посочва в информация до медиите, разпространена от НАП.

Нова измама: Комисия „регистрира“ старинни вещи по домовете

От пресцентъра на МВР съобщават за нова измама. Жител на с. Боженица, общ. Ботевград, е подал сигнал за четирима непознати мъже, които...

Гражданите, получили писмо с подобно съдържание, могат да се свържат с НАП за допълнителна информация на телефон 0700 18 700. Приходната агенция е сезирала правоохранителните органи, по случая тече разследване.

Пред Дарик радио говорителят на данъчните Росен Бъчваров съобщи, че само за няколко часа в приходната агенция са постъпили над 600 сигнала за мейли на английски език, в които се изисква информация за кредитни карти и банкови сметки, като тя трябва да се въведе, за да се възстанови данък от близо хиляда лева.

Нито един от хората, които са подали сигнал в приходната агенция за получен фалшив мейл, не е въвел данните за банковата си сметка, категоричен е Бъчваров. И все пак, ако някой е въвел данни за кредитната си карта в този фалшив мейл, съветът на данъчните е той незабавно да се свърже с банката издател на картата и да я анулира.

Сайтът, от който са изпратени фалшивите мейли, вече е заличен.

Българи арестувани в Полша за измама с банкови карти

Петима български граждани, заподозрени, че са участвали в международна схема за измама с банкови карти, са били арестувани в Полша, съо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Крими