X
 
 

Кадри от арсенала на момчето-терорист: Материали за бомби, книга за ислямска държава и неин флаг (ВИДЕО)

5800 2
Кадри от арсенала на момчето-терорист: Материали за бомби, книга за ислямска държава и неин флаг (ВИДЕО)
Снимка: МВР
МВР разпространи снимки и кадри от арсенала на момчето, което е готвело терористичен атентат в Пловдив. Екип на прокуратурата, ДАНС и МВР са претърсили два адреса на 16 годишния ученик. Намерени са много самоделни взривни устройства в различен етап на подготвяне, вещества и компоненти, предаде бТВ. 

Момчето е било обект на "обработка" от "Ислямска държава" - това е класически случай на вербоване и радикализиране през интернет, поясниха от МВР. Вещеставта, които е използвало, са общодостъпни, заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев. Той подчерта, че взаимодействието и координацията на отделните служби, ангажирани с противодействието на тероризма е било перфектно.

Длъжни сме да помогнем на вербуваното от „Ислямска държава“ момче и да го изведем от средата, в която е попаднало. Това каза директорът на ОДМВР – Пловдив ст. комисар Атанас Илков, предаде  „Фокус“.

„Съвсем накратко ще кажа няколко думи. В деня, в който постъпи информацията, бяхме на място. Започнахме комуникация с детето. Казвам ние, имам предвид инспекторите от Детска педагогическа стая. Смея да твърдя, че имаме много добри инспектори, които са с много дългогодишен опит като педагози, психолози и психиатри.

Ние се включихме непосредствено след получаване на сигнала с работата с детето“, каза още ст. комисар Илков. „В понеделник започваме активна работа с него. Колегите ще бъдат в непрекъснат контакт с него и с родителите. Те ще бъдат един изключително добър наш партньор с работата с това дете.

Ние сме длъжни да положим всички усилия да помогнем на това дете и да го изведем от тази среда“, допълни още ст. комисар Илков. Той допълни, че детето ще си ходи на училище.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Македонецъ 1 Македонецъ преди 7 месеца Профил на трол?
    Да мислим логично. Този младеж бил Българин. Сега за да се стигне до каквото се е стигнало значи този младеж има някаква представа за нещата, шото иначе някой дето изобщо не му пука изобщо няма и да е чувал това и.д.Значи му пука все за нещо и следи какво се случва.Така, е Българин така да се зариби по идеология която е враждебна на неговият Народ ?.
  • Македонецъ 1.1 Македонецъ преди 7 месеца Профил на трол?
    Не , че не е невъзможно ,ама просто е антилогично. Със сигурност цигани или турчеещи се мохамедани на 16 год има фенове на ид. В това съм абсолютно сигурен. Обаче с цел да не нагнетяват напрежение което и без това е на високо ниво с циганите го обявяват за българин. Това също е възможно ако всичко представено е ТАКА , а не някакъв нагласен пиар.
    : 1 !