Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Казанлъшко село страда от ромска фамилия

06 август 2013, 21:14 часа • 17363 прочитания

Казанлъшкото село Бузовград е на път да се превърне във втора Катуница заради ромска фамилия, която безчинства вече няколко години в селото, информира БГНЕС.

Последният тежък криминален инцидент е станал преди два дни. Фамилията на Його е нанесла жесток побой с брадви и колове на съселянина си Иван Димитров в центъра на селото. Сега Иван се лекува в дома си със счупена ръка, травми по главата и много отоци по тялото си. Потърпевшият няма логично обяснение защо и какво е предизвикало биячите му, той се прибрал от Германия предния ден. След тежкия побой единият от биячите дори е тръгнал да го гази с колата, но щастлива случайност е спасила живота на Иван.

Десетки са потърпевшите от своеволията на ромите, но от страх не смеят да се оплачат. Иван обаче е категоричен, че няма да остави нещата така и дори обмисля да направи подписка, с която да принудят властите да изселят агресивното семейство от селото. Ако това се случи, то няма да им е за първи път - фамилията е била прогонена от казанлъшкия квартал "Кармен" преди няколко години.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес