X
 
 

Молдовец с българско гражданство е собственик на камиона, заловен с мигранти в Гърция

930 0
photo of Молдовец с българско гражданство е собственик на камиона, заловен с мигранти в Гърция
Снимка: Getty Images/Guliver
Молдовец с българско гражданство е собственик на камиона с българска регистрация, в който гръцките власти откриха незаконни мигранти. Машината е продадена от пазарджишка фирма в края на октомври, съобщава БНТ.

Вътрешният министър съобщи, че превозното средство е напуснало страната на 31 октомври, управлявано от чужд гражданин. Камионът с пазарджишка регистрация, в който бяха открити 41 мигранти в Гърция, е продаден преди дни – на 29 октомври, от бившия собственик Торос Месробян на молдовеца с български паспорт Денис Кирияк. Превозното средства било предназначено за превоз на дрехи и две години не е ползвано, твърди старият собственик.

Нов камион със задушаващи се мигранти, пак е с българска регистрация

Гръцката полиция съобщи, че камион, в който днес бяха открити 41 мигранти, мъже и момчета, е с българска регистрация. Превозното сред...

Молдовецът е казал, че ще го използва именно за превоз на дрехи от Турция за Молдова и Украйна. Гръцките власти вече са потърсили съдействие от българското вътрешно министерство, за да установят движението на камиона.

"Полицейските служители са открили близо до гишето за пътни такси до град Ясмос на автомагистрала Егнатия 40-годишен чуждестранен гражданин, който е превозвал 41 мигранти в затворен хладилен камион, към вътрешността на страната. Според разследващите, камионът е влязъл в Гърция от България през граничния пункт Орменион", каза Николаос Менексидис, шеф на полицията в област Тракия и Източна Македония:

"Единственото, което може да ни намеси в този случай, е българската регистрация. То не е тайна - мигрантите са минали Турция-Гърция. Те въобще не са минали през територията на България", каза Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: Адресната регистрация на новия собственик Денис Кирияк е в столичния квартал Младост. Според вътрешния министър антимафиотите от ГДБОП оказват пълно съдействие на разследващите от Гърция.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално