Момче от комуната на отец Иван е било жестоко жигосано

34970
Момче от комуната на отец Иван е било жестоко жигосано
Снимка: БГНЕС

Дете от популярната комуна на отец Иван в монтанското село Якимово е било жигосано, съобщи Нова телевизия.

Пострадалото момче е на 11 години, като детето е малтретирано преди няколко дни, но сигналът излезе наяве едва сега.

Спряха тока на отец Иван, дължи 7000 лева

Спряха тока на приюта на отец Иван от Нови хан. Свещеникът се грижи за десетки бездомни. Сметката е набъбнала до над 7000 лева. В прию...

Момчето е прието в ломската болница с изгаряния втора степен. Полицията е открила извършителя. Момчето е прибрано от майка си за домашно лечение.

Инцидентът е станал, докато майката на Иван била в болницата с едно от четирите си деца. Отглеждането на останалите било поверено на Гено – мъжът, с който жената живеела на семейна начала. Според 11-годишния Иван мъжът се ядосал, че запалена клечка от печката паднала и изгорила малкото му братче по корема и то се разплакало.

„Той взе един пирон, сложи го в печката, изчака са стане червен и започна да ме жигосва. Навън имаше сняг и аз легнах на снега и малко спря да пари”, разказва 11-годишният Иван.

Гено казал на детето да не споменава за случката и намазал раните му с йод и оцет. Майката Ганка видяла изгарянията след няколко дни, когато се прибрала от болницата. Накарала детето да мълчи, докато не пристигне отец Иван.

Днес отец Иван получава почетна награда Велик Българин

Почетна награда Велик Българин ще получи човекът, който от години ни дава пример за човещина и отдаденост на другите - отец Иван.От 198...

Момчето обаче разказало на госпожата си в училище, която сигнализирала в отдел „Закрила на детето”.

„След проведен разговор с майката и детето се установи, че мъжът е оказал насилие, както на детето, така и на майката. Те са били заплашени от него да не казват”, обясни Светлин Георгиев, началник отдел „Закрила на детето” – Монтана.

Насилникът има полицейско разпореждане да не доближава децата и майка им. Образувано е досъдебно производство. На малтретираното семейство е оказана помощ от психолог. 

Пред Нова телевизия отец Иван заяви, че вече е изгонил Гено. Преди 2 месеца мъжът пак е бил изгонен от отеца, защото пиел. Ганка и негови приятели обаче помолила отеца да му позволи да се върне.

Отец Иван: Първо помисли какъв си, а после какво си направил

Преди всичко трудът превръща обикновените хора в герои. Трябва да полагаш усилен труд и дисциплина във всичко. Без постоянство нищо не ...

По официални данни през миналата година има регистрирани 2127 случая на насилие над деца, 1600 от които са домашно насилие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com