МВР пусна запис на Младен Маринов с лица от криминалния контингент (ВИДЕО)

18390
МВР пусна запис на Младен Маринов с лица от криминалния контингент (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов, който е кандидат за депутат от ГЕРБ, се е срещал с криминално проявени лица, приближени до Димитър Желязков - Очите и Николай и Красимир Маринови, наричани Маргините.

Запис от тази среща, която се е състояла през 2005 г. в Слънчев бряг, беше показан по време на брифинг в ГД "Национална полиция". Там са присъствали още ММА боецът Станислав Недков - Стъки, както собствениците на охранителна фирма "Делта секюрити гард".

Рашков: Има данни, че Младен Маринов е поддържал връзки с Митьо Очите, Маргините и други от криминалния контигнент

Отнемането на лиценза на охранителната фирма „Делта Гард“ е „твърде закъсняло“ действие от страна на Главна дир...

Въпросните контакти са установени след наблюдение от службите. "След тръгване от дискотеката автомобилите са спрени от полицейски патрули. Установени са им личните данни, като при тази проверка двамата служители на МВР са си показали служебните карти с цел да бъдат пропуснати по-бързо.

Единият от тях е настоящ собственик на охранителната фирма, който през 2006 г. е уволнен от системата на МВР дисциплинарно след проверка, която е установила, че е бил действащ служител на охранителна фирма, управлявана от каратист, и поддържане на нерегламентирани контакти с лица от активния криминален контингент, извършващи тежки криминални престъпления", съобщиха от МВР. Другият служител на полицията пък впоследствие става министър.

Записът е направен със специални разузнавателни средства, твърди МВР. Първо се виждат стълбите към дискотека "Мания" в "Слънчев бряг". В 02:25:24 в кадър влиза Младен Маринов, който заедно с още няколко лица, слиза по стълбите. В 02:29:24 в кадър влиза Марин Русев. Той се приближава към групата и започва разговор с Младен Маринов. След това се виждат Димитър Спасов, Младен Маринов и още едно лице, които си събличат връхните дрехи и ги поставят в багажника на джипа "Фолксваген", става ясно от обясненията на службите към записа.

Ново разследване доказва връзка на вътрешен министър от ГЕРБ с "Осемте джуджета"

За връзка между бившия вътрешен министър от ГЕРБ Младен Маринов и главните действащи лица в разследването "Осемте джуджета" алармира ма...

Младен Маринов става служител на МВР през 1991 г. През 1997 г. е назначен на офицерска длъжност в отдел „Охранителна полиция“ на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). От юни 2013 г. заема длъжността заместник-директор на СДВР, а година по-късно става неин директор. През 2017 г. е назначен за главен секретар на МВР, малко след това става и министър на вътрешните работи в правителството на Бойко Борисов.

Маринов подаде оставка след избухналото обществено недоволство от действията на полицията по време на летните протести през 2020 г. Както стана ясно от записи от охранителните камери под колоните на Министерския съвет, служители на реда са упражнили жестоко полицейско насилие спрямо задържани протестиращи граждани. Те са били ритани, хвърляни на земята и унижавани. Въпреки безспорните доказателства, Маринов отричаше категорично, че подчинените му са нарушили закона, като са злоупотребили със сила.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Полицията с акция в бежанския център в "Овча купел"

Тежка катастрофа между кола и два мотора в София

МВР: Фалшивите сигнали за бомби в София са подадени от страна извън ЕС

Европрокуратурата претърсва хотели в наш ски курорт заради измама със субсидии

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на "Капитан Андреево"

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com